סמוטריץ' מגיב לגולדקנופף: "התעלמות החרדים - עוול הדורש תיקון יסודי"

יו"ר הציונות הדתית מגיב לדבריו של השר גולדקנופף שאמר כי "חוק הגיוס יעבור לפני התקציב, או שלא תהיה ממשלה". סמוטריץ' תוקף ואומר: "השירות בצה"ל הוא חובה זכות ומצווה, התעלמות חלק מאחינו החרדים מהחובה זו היא עוול". על האיומים בהפלת הממשלה אמר: "חסר אחריות"

חדשות כיפה חדשות כיפה 16/10/24 14:51 יד בתשרי התשפה | עודכן בתאריך 16/10/24 15:05

סמוטריץ' מגיב לגולדקנופף: "התעלמות החרדים - עוול הדורש תיקון יסודי"
בצלאל סמוטריץ', צילום: Sraya Diamant/Flash90

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' התייחס לראיון שקיים שר השיכון יצחק גולדקנופף למקור ראשון, בראיון הצהיר גולדקנופף שהוא אינו חושש מאיום בהפלת ממשלת נתניהו באם חוק הגיוס לא יעבור לפני התקציב. היום (ד') מגיב סמוטריץ' וכותב: "ימים שבהם אני עובר בחרדת קודש, פעם ועוד פעם, בין משפחה למשפחה, בין שבעה לשבעה, של לוחמינו הגיבורים, צדיקי עליון שנפלו על הגנת העם והארץ ואין כל בריה יכולה לעמוד במחיצתם, אחרי עוד ימים קשים אך הכרחיים לעם ישראל, אני קורא בכאב שמפלח את הלב את דברי כמה מחברי הסיעות החרדיות".

בני הציונות הדתית שמשלבים ספרא וסייפא

יושב ראש "הציונות הדתית המשיך ותקף בציוצו את הטענה שלא ניתן לשלב לימוד תורה עם שירות צבאי: "שירות שאינו עומד בשום צורה באופן בסתירה ללימוד תורה ויראת שמים, כפי שמוכיחים רבבות הלוחמים בני הציונות הדתית שמשלבים ספרא וסייפא בגבורה ובקידוש השם. השירות בצה"ל הוא חובה זכות ומצווה. בוודאי לא בעיה. התעלמות חלק מאחינו החרדים מהחובה זו, יהיו הסיבות והחששות אשר יהיו, בזמן מלחמה ובכלל, היא עוול הדורש תיקון יסודי".

יצחק גולדקנופף

יצחק גולדקנופף | צילום: Yonatan SIndel/Flash90

השר הוסיף התייחסות גם לאיומו של גולדקנופף בנוגע לתקציב: "אנו נמצאים בעניין זה בימים היסטוריים שיאפשרו לנו לעשות את התיקון הזה וכך יהיה, בעזרת השם ובנחישות. אני דוחה גם בכל תוקף ניסיונות להציב אולטימטום חסר אחריות לאישור תקציב המדינה הדרוש למלחמה ולאיתנות הכלכלה".