שר התפוצות עמיחי שיקלי יצא הבוקר (ב') נגד השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בראיון לכאן רשת ב'. בראיון הוא אמר כי "קשה מאוד לשתף אותו במידע רגיש כי יש לו נטייה לחלוק אותו עם גורמים נוספים. אולי טעיתי, אבל הייתה הקלטה של המפכ"ל שפורסמה. קשה לי איתו אני אומר את האמת".
המפכ"ל לשעבר, הקלטותיו הופצו, צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
"אבל יש איתו קושי בגלל הסגנון ואופי ההתנהלות"
עוד הוסיף ואמר: "בחלק מהדברים הוא עושה דברים נכונים, אבל יש איתו קושי בגלל הסגנון ואופי ההתנהלות". כמו כן, בראיון שיקלי שיבח את כניסתו של גדעון סער לממשלה: "עקבתי אחרי התתבטאויות שלו ושל אלקין והקו שהם מובלים הוא קו התקפי שחותר להכרעה.
הדחת גלנט - "יכולה לחזור להיות רלוונטית"
שיקלי הוסיף ואמר: "לאורך כל המלחמה הוא ביטא עמדות נחרצות - לא להוריד את הרגל מהגז, לא להיכנע לחיזבאללה ולא ללכת לעסקאות מופקרות". בנוסף, הוא המשיך ושיתף כי ההחלטה להזיז את גלנט מתפקיד שר הביטחון "יכולה לחזור להיות רלוונטית".