סמוטריץ': "יש שתי מפלגות אידיאולוגיות, מרצ ואיחוד הימין"

יו"ר האיחוד הלאומי אמר בכנס הריבונות באוניברסיטת אריאל כי התגובה הישראלית לרצועת עזה חייבת להיות לא פרופורציונלית. סמוטריץ' התייחס גם למערכת הבחירות ואמר כי השיח הגיע למקומות נמוכים

חדשות כיפה גלעד כהן, חדשות כיפה 27/03/19 20:06 כ באדר ב'

סמוטריץ': "יש שתי מפלגות אידיאולוגיות, מרצ ואיחוד הימין"
יו"ר האיחוד הלאומי, ח"כ בצלאל סמוטריץ', צילום: פלאש 90, יונתן סינדל

יו"ר האיחוד הלאומי, ח"כ בצלאל סמוטריץ' ביקר את מדיניות נתניהו מול רצועת עזה בכנס הריבונות באוניברסיטת אריאל. סמוטריץ' התייחס גם לשיח שנוצר סביב מערכת הבחירות וטען כי: "מערכת הבחירות ירדה למקומות נמוכים ולא טובים. עברה מפוליטיקה של אידיאולוגיות, לפוליטיקה של אנשים".

סמוטריץ' אמר כי בכנסת יש היום שתי מפלגות אידיאולוגיות, מרצ ואיחוד מפלגות הימין. "הגיע הזמן להחזיר לשיח את הדעות והמהויות. שאנשים יחליטו להצביע לדרך ולא לבן אדם. לכן, בימים האחרונים התבטאתי בחריפות נגד העליהום על נתניהו, כמו גם על הירידה על בני גנץ הסוגיות אישיות". 

את הדברים אמר סמוטריץ' במהלך פאנל הבחירות שהפיקו אגודת הסטודנטים באוניברסיטת אריאל ותנועת רגבים תחת הכותרת – "מעזה תחילה לאריאל תחילה", על רקע סוגיית החלת הריבונות ביהודה ושומרון לצד ההתחממות ברצועת עזה, הנמצאים בלב מערכת הבחירות.

ח"כ סמוטריץ

ח"כ סמוטריץ' בכנס באריאלצילום: הותר לשימוש

"בעיניי האמירה המרכזית במערכת הבחירות, שביטחון למדינת ישראל יהיה, רק כשתהיה התיישבות בכל מקום. התיישבות ובטחון תמיד הלכו ביחד. כשהיו יישובים בגוש קטיף לא היו טילים אל חצי ממדינת ישראל. היו מרגמות אל גוש קטיף, אבל היישובים היו חגורת הביטחון של מדינת ישראל".  

יו"ר מרצ, תמר זנדברג

עומדת בראש מפלגה אידאולוגית | יו"ר מרצ, תמר זנדברגצילום: פלאש 90

סמוטריץ' ציין כי: "בקדנציה האחרונה התפתחה מעין תחרות בין המפלגות, מי תציע הצעות חוק משמעותיות יותר בנושא החלת הריבונות. אני מאמין שהחלת הריבונות קרבה והולכת. לצערנו לא הצלחנו להשלים את כל התכניות שלנו בקדנציה אחת. החלת הריבונות היא בעיני לא רק מהלך אידיאולוגי, אלא צורך אסטרטגי של הכרעה תודעתית של הסכסוך". 

"בקדנציה האחרונה ההשפעה שלנו במדיניות חוץ וביטחון היתה מינורית. בנט רוצה להיות שר ביטחון, אני מפרגן לו, אבל הוא יגמור כמו ליברמן, כי בסוף מי שקובע זה נתניהו. ההשפעה של שר הביטחון היא בעיקר בהנעת תהליכי עומק שיובאו בסוף לידי ביטוי בהכנת תכניות נועזות ויצירתיות יותר שיונחו כחלופות בפני הדרג המדיני. בדרך כלל הצבא מתנהל כסוס דוהר שאותו צריך לעצור, אבל בשנים האחרונות הצבא מרסן את הדרג המדיני. זה דבר ששר הביטחון בהחלט יכול להשפיע עליו, אבל בסוף אם נתניהו יחליט שהוא רוצה להמשיך במדיניות ההכלה שלו גם בנט לא ישנה את זה".

"במזרח התיכון  - אם אתה מגלה חולשה, הצד השני מזהה את זה. סינוואר ונסראללה רואים מולם מדיניות שהם יכולים להכות ולעקוץ. אני לא רוצה לרדת לרזולוציה של כמה בנייינים להוריד, אבל אם הוא היו מבינים שהם ייתקלו בתגובה לא פרופרציונלית, הם היו חושבים מאה פעם לפני שהיו תוקפים". 

העולם יכבד אותנו אם נעמוד על שלנו בהחלת הריבונות, ובעמידה נחרצת על עקרונותינו. אני לא יודע להסביר את המהלכים של נתניהו בקדנציה האחרונה, אבל התחושה היא שכמדינאי הוא מנהיג דגול, באנגלית הוא מייצג את מדינת ישראל באומץ ובנחישות ומביא אותה להישגים אדירים. איך שהוא משהו עובד פחות טוב כשהוא בארץ ועובר למוד של עברית. אז אנחנו מקבלים את לאן אל אחמר לדוגמא.

בנוגע לתפקיד אותו הוא רוצה למלא בממשלה הבאה אמר סמוטריץ': "בקדנציה הקודמת איילת שקד עשתה עבודה מצוינת, אבל אם אני אהיה שר המשפטים, אני אפרוץ את גבולות הגזרה שאיילת פעלה בתוכם". 

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן