"נפגענו קשות מאיסור הכניסה לישראל"

פרסום "הרשימה השחורה" של 20 ארגוני BDS שחבריהם לא יורשו להיכנס לארץ, גררה תגובות נזעמות מצדם וטענות על פגיעה בפעילותם השוטפת. "ארדן לוחץ במקומות הנכונים", אמרו בארגון "לב לעולם" שסקר את דפי הארגונים ברשת

חדשות כיפה חדשות כיפה 17/01/18 12:13 א בשבט התשעח

"נפגענו קשות מאיסור הכניסה לישראל"
לא יורשו להיכנס לישראל? הפגנה נגד המדינה, צילום: פלאש 90. הדס פרוש

ארגוני חרם רבים מביעים מורת רוח מהחלטת השר גלעד ארדן לאסור על כניסתם לישראל, וחוששים שהמהלך יפגע קשות בפעילותם. בסקירת דפי הפייסבוק והאתרים של אותם ארגונים עלו טענות על כך שנמנע מהם להמשיך בפעילותם השוטפת, מה שמלמד לכאורה על הצלחה במאבק נגדם.

לאחרונה פרסם המשרד לעניינים אסטרטגיים בראשות ארדן "רשימה שחורה" של 20 ארגוני חרם על ישראל, שפעיליהם לא יוכלו להיכנס ארצה. ברשימת הארגונים ניתן למצוא את ארגוני BDS ברחבי מדינות אירופה, ארגונים מארה"ב וארגונים נוספים מצ'ילה ומדרום אפריקה.

בארגון "לב העולם", שנאבק בחרם העולמי ועוקב מזה מספר שנים אחר פעילותם של ארגוני ה-BDS, בדקו את ההתפתחויות האחרונות בקרב הארגונים, ומהממצאים שאספו עולה כי ארגוני חרם רבים חוששים מהמהלך של ארדן ומביעים מורת רוח מהחלטתו.

בבדיקה שערך הארגון, נסקרו עשרות עמודי פייסבוק ואתרים של ארגוני חרם על ישראל. בין הארגונים שנאסרה עליהם הכניסה לארץ בלט במיוחד הארגון היהודי-אמריקאי "קול יהודי לשלום", שלוקח חלק גדול מאוד בתעמולת החרם נגד ישראל, ואף נכלל ברשימת "עשרת הארגונים האנטי-ישראליים המובילים" שפרסמה הליגה נגד השמצה.

כאמל הוואש, פעיל בולט בארגון BDS באנגליה, שעתיד גם הוא להיות מסורב כניסה לישראל, סיפר בבלוג האישי שלו כי הוא ומנכלי"ת "קול יהודי לשלום", רבקה וילקימורסון, מודאגים מהשלכותיו של האיסור לגביהם. "נפגענו קשות מהאיסור. אנו לא יכולים לבקר בישראל ובשטחים הפלסטיניים הכבושים כדי להראות את הזדהותנו עם הפלסטינים". הוא הוסיף כי הוא מקווה ש"שלטון ישראל יועבר לפח האשפה של ההיסטוריה".

ארגון AMP - אמריקאים מוסלמים למען פלסטינים - פרסם בדף הפייסבוק שלו הודעה בה כינה את הרשימה השחורה כ"התקפה על חופש הביטוי".

באתר "עין המזרח התיכון", המזוהה עם השקפות עולם פרו-ערביות פורסם מאמר דעה בו כתב המחבר, פעיל BDS מרכזי, כי "מטרתה של ישראל היא להסתיר פשעי מלחמה". הוא כינה את המהלך "הפחדה והפרת הזכות לחופש הביטוי והתנועה. סיבות דחופות לנקיטת פעולה".

בדף הפייסבוק של ארגון AFPS הפועל בצרפת, פורסמה הודעה בה נכתב כי המהלך הינו "איום חדש לחופש הדעה והגישה לפלסטין הכבושה". ארגון צרפתי אחר הודיע: "לא נוכל להגיע לארגון הנוער שאיתו אנחנו משתפים פעולה בגדה המערבית, לא נוכל לעקוב אחרי הפרויקטים. זוהי דרכה של ישראל להשתיק אותנו".

הגדיל לעשות ארגון FOA - ארגון חברי 'אל-אקצא' - שפרסם כמה פוסטים אודות 'הרשימה השחורה': "ישראל מוכנה ללכת רחוק כדי לדכא את קול ההתנגדות. החששות הם מההשלכות לאלו שרוצים להגיע לאל-אקצא". עוד טען הארגון כי הסיבה האמיתית למהלך היא "כדי שיבואו פחות מבקרים לתמוך בפלסטינים ואל-אקצא".

בין התגובות נרשמו אמירות אנטישמיות קשות, ביניהן: "היהודים מחבלים", ואפילו הסתה לפעולה: "עזבו את החתימות בבית, הביאו את כלי הנשק שלכם – אנחנו צריכים פעולה".

ארגון IPSC האירלנדי קרא בדף הפייסבוק שלו לאיחוד האירופי לגנות את המהלך ולהשעות יחסיו עם ישראל: "משטר האפרטהייד מבקש לעצור את חברינו. מחריד, עצוב, אנטי דמוקרטי".

עו"ד נתי רום, מנכ"ל ארגון "לב העולם", מסר: "אנחנו שמחים ומברכים על הצעד האמיץ של השר ארדן. זהו עוד צעד בדרך למיגור ארגונים המזיקים לישראל. בסקירת דפי הפייסבוק נתקלנו בהרבה תגובות אנטישמיות של פעילים ובחלקם אפילו קריאות הסתה לפעולה אלימה ואיומים.

"הפעולה האחרונה חשפה את פרצופם האמיתי של הארגונים, והדבר מוכיח עד כמה הכרחי לסגור את שערי הארץ בפני אנשים כאלו. הלחץ והדאגה שלהם מהמהלך מראים שהשר ארדן לוחץ במקום הנכון.

"אני קורא לכל אזרח בישראל, שהמשך שגשוגה הכלכלי של המדינה חשוב לו – להצטרף למאבק בחרם ולחזק את היצרנים בישראל בכלל וביו"ש בפרט. הם מחרימים – ואנחנו קונים. זו התגובה היעילה ביותר לחרם".