נדחתה ההצעה לגינוי חמאס באו"ם

ההצעה התקדימית של ישראל וארה"ב שעלתה אמש להצבעה באו"ם נדחתה לאחר שהפלסטינים הצליחו לדרוש רוב מיוחד. למרות הדחייה - מדובר בהישג מדיני בכך שעשרות מדינות הצביעו בעצרת הכללית בעד גינוי של ארגון הטרור

חדשות כיפה חדשות כיפה 07/12/18 08:30 כט בכסלו התשעט

נדחתה ההצעה לגינוי חמאס באו"ם
שגריר ישראל באו"ם דני דנון, צילום: פלאש 90

ההצעה התקדימית של ישראל וארה"ב שעלתה אמש (ה') להצבעה באו"ם כנגד ארגון הטרור חמאס נדחתה לאחר שהפלסטינים הצליחו לדרוש רוב מיוחד: 87 מדינות תמכו בהצעה, 57 התנגדו ו-33 נמנעו. עם זאת, למרות שההצעה נדחתה - בישראל עדיין יכולים לסמן הישג מדיני בכך שעשרות מדינות הצביעו בעצרת הכללית בעד גינוי של ארגון הטרור.

"הושג רוב גורף של מדינות שעמדו נגד החמאס", צייץ הלילה ראש הממשלה נתניהו. "לא השגנו את הרוב של שני-שליש אבל זוהי פעם ראשונה שיש רוב של מדינות שמצביעות נגד החמאס. זהו הישג חשוב מאוד לארה"ב ולישראל. אני מודה לממשל האמריקני ולניקי היילי על היוזמה!".

ההצבעה נערכה בתום שבועות שבהם ארה"ב וישראל ניסו לגייס תמיכה רחבה של מדינות להצביע בעד ההצעה. עם זאת, עוד לפני ההצבעה על ההצעה, אישרו המדינות החברות את הדרישה הפלסטינית לתמיכה של רוב מיוחד של שני שלישים מהנוכחים באולם כדי להעביר את ההצעה, ובמשלחת הישראלית ציינו כי זו הסיבה לדחיית ההצעה.

ניקי היילי

ניקי היילי, שגרירת ארה"ב באו"םצילום: a katz / Shutterstock.com


שגריר ישראל באו"ם דני דנון אמר כי "התמיכה העצומה שקיבלנו משגרירי העולם מוכיחה את השינוי שהובלנו באו"ם עם רוח גבית ממדינות אלו, נמשיך להילחם באו"ם נגד החמאס ולמען החזרת גופותיהם של אורון שאול והדר גולדין ז"ל ושחרור השבויים הישראליים. אני מודה למדינות העולם על התייצבותם לצד ישראל וארה"ב במאבק".

למרות שההצעה נדחתה, היא עדיין מהווה תקדים מסוים בכך שהיא עלתה להצבעה בפני עצמה, ולא כתוספת להצעה קודמת כ"התרסה אמריקנית" כפי שקרה בחודש יוני, עת ביקשה השגרירה היילי להוסיף להצעת הגינוי נגד ישראל גם גינוי לחמאס. ההצעה אז עברה, ואולם נפסלה - גם הפעם - משום שלא הצביעו בעבורה שני שלישים מהנציגים.

לקראת ההצבעה בעצרת הזהירה השגרירה האמריקנית היילי שתסיים בקרוב את תפקידה כי אם ההצעה תידחה - האמון באו"ם ייפגע אנושות. "לאו"ם יש הזדמנות לגנות את חמאס בפעם הראשונה", נכתב בעמוד הטוויטר של המשלחת האמריקנית. "אם האו"ם ייכשל לעשות זאת - חוסר האמון בו ידבר בעד עצמו".