מעלעל

האם הבחירות בישראל בפתח? על פי עלוני השבת התשובה חד משמעית - כן. וגם מה ענה הרב אליהו לבחור שביקש לשדרג את המכשיר הסלולרי

חדשות כיפה צוריאל הורוביץ 01/01/12 16:11 ו בטבת התשעב

מעלעל

אז למה לי פוליטיקה עכשיו?!

עלוני השבת בגדו בייעודם המקורי, לספק למתפללים חומר תורני לקריאה בדרשה בין מנחה לערבית, כבר לפני כמה שנים. זה לא חידוש. העניין הוא שנראה לפעמים שחלק מהעלונים המירו את הדרשות והפילפולים בעיסוק בפוליטיקה. קחו לדוגמא את "עולם קטן" של השבת: בעמוד השלישי התפרסמה הכתבה המדוברת על השפעתה השמאלנית של הקרן "החדשה לישראל" על הציונות-הדתית. בהמשך כתב חה"כ בן-ארי על תרומתה של חסידות חב"ד למאבק למען ארץ-ישראל. ראש ישיבת חוות גלעד קרא לקוראים בעמוד 4 לזכור ש"שתי גדות לירדן, זו שלנו וזו גם כן". פעילותה של ההנהגה הצעירה של מפלגת "האיחוד הלאומי" סוקרה בהרחבה בעמודים 6-7. ארנון סגל כתב על החורבן (והבניין) שהביא איתו הסכם אוסלו, בכפולת עמודים עם הפניית שער בולטת. הסקר השבועי של העלון (המשותף גם לאתר זה) עסק השבוע בשאלה האם נוער הגבעות טוב או רע ליהודים, כשהשאלה לשבוע הבא היא האם הקוראים ייקחו חלק במהלך עתידי של המפד"ל. ולקינוח - הקוראת מיכי כתבה ב"רשות הדיבור" בשבחם של נוער הגבעות. אמרו לי, קוראים יקרים; זה לא נראה לכם קצת יותר מדי פוליטיקה בעלון פרשת-שבוע?

חכמת הפרצוף

בפינה חביבה לילדים ב"יש"ע שלנו" מתבקשים הקוראים הצעירים לזהות דמות מצויירת מההיסטוריה של עם ישראל ולשלוח את הפיתרון למערכת העלון על-מנת לקבל פרס. בכל עלון מתפרסמת זהותה של הדמות מהעלון הקודם. בדרך-כלל מופיעות בפינה דמויות היסטוריות בנות-זיהוי, כמו דוד בן גוריון או יוסף טרומפלדור, אבל לפעמים בוחרים בעלון לפרסם בפינה ציור של בר כוכבא או אביי התלמודי והקוראים נשארים נבוכים ואובדי-עצות לנוכח הדמות שדמות-דיוקנה לא נודע. השבוע התפרסם ציור של גבר בלונדיני עם פאות ארוכות וכיפה לבנה מאוזן לאוזן. לצד הדמות נכתב "דיוקן משוער". מועצת יש"ע: המדור מודה לכם על הכנות, אבל תוהה - איך הילדים אמורים לנחש מי היא הדמות אם הדיוקן הוא רק "משוער"?

בחירות 1

על התקרבותו למגזר של שר התחבורה והזהירות בדרכים, ישראל כ"ץ, כתבנו כאן לפני שבועיים. השבוע נוכחנו שכבוד השר ממשיך לחפש כמה שיותר נקודות אחיזה במגזר. תמונת השער ב"יש"ע שלנו" בדרך-כלל מעוטרת בתמונה של צעירי קדומים בעשייה חברתית, זאטוטי קידה על רקע נוף מרהיב או עובדי אדמה בתקופה של גדיד תמרים. השבת כיכבה תמונת השר בעמוד הראשי, כשתחת הכותרת המחמיאה "בנתיב הנכון" נכתב "ראשי מועצת יש"ע מעניקים לשר התחבורה ישראל כ"ץ אות יקיר ההתיישבות". ובפזילה לחינמון של המגזר, שאמנם אינו נמצא תחת שבט ביקורתו של המעלעל בימים כתיקונם אך נזכיר אותו השבוע באופן חד-פעמי, הופיע ראיון מחמיא עם השר בעמוד האחורי של "אתנחתא", המוסף של "בשבע", פלוס תמונת שער עם הכיתוב "מתחבר לשורשים". מישהו מריח בחירות בקרוב?

בחירות 2

המרוץ של משה פייגלין לראשות הליכוד נכנס להילוך גבוה: מאמר הפתיחה ב"מצב הרוח", המוקדש בדרך-כלל לפרסום דברי תורה תמימים על פרשת השבוע, לשם שינוי, נכתב השבת ע"י פייגלין. במאמרו, נגוע ברמיזות פוליטיות דקות, עסק ביחסים בין יוסף והאחים, מהם לומד פייגלין ש"מנהיגות ואחווה הם סוד איחוי הקרעים". ב"עולם קטן" פירסם פייגלין, תחת הסמליל "מי שמאמין לא מפחד", מודעה הקוראת לקהל תומכיו להגיע לכנס פעילים שיערך בקרוב, לקראת הבחירות לראשות הליכוד בחודש הבא. הלנצח תנגוס הפוליטיקה בעלוני השבת?

שטו"ת סלולארי

שאלות בנוגע לתפעול המכשיר הסלולארי ושדרוגו הטרידו את מנוחתם של גדולי הפוסקים בכל הדורות. המחלוקת הידועה בין הרמב"ם וה"נודע ביהודה" לגבי העדפת מכשיר עם אנטנה טלסקופית על פני מכשיר עם אנטנה פנימית, או החילוק שעושה הגר"א בין פלאפון עם מסך צבעוני לבין אחד עם מסך ירוק-שחור לעניין שיחת-חולין במקווה הם הדוגמאות היותר-מפורסמות, אם כי בנקל אפשר להביא דוגמאות נוספות בנושא. השבוע נדרש גם הרב שמואל אליהו לסוגיה הזו, כשנשאל על-ידי שולח ירא-שמים אם עליו "לשדרג מכשיר סלולארי לכזה עם מסך נגיעה". הרב אליהו הרגיע את הבחור שמדובר ב"עניין של צורך ונכונות בלבד", ואין חיוב לשדרג את המכשיר. המדור תמה על השולח: מדוע הוא מתעסק בזוטות, כשהשאלה ההלכתית היותר גדולה שמעסיקה את ציבור חובשי בית המדרש היא האם על עובד ה' אמיתי לרכוש מכשיר אייפון 4 או שמא מותר לו להסתפק בגלאקסי 2?

גם אתם מרגישים מודרים? גם אתם תוהים לאן נעלם השבת "גילוי דעת"? גם אתם מקבלים מימון מהקרן החדשה לישראל? אל תהססו לשתף! שילחו מייל: mealel@kipa.co.il

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן