היום שאחרי הגיע: זו המדינה הערבית שביקשה לנהל את רצועת עזה

לאחר שצה"ל איתר את החלל החטוף רן גואילי ז"ל, ומעבר רפיח נפתח לראשונה מאז השבעה באוקטובר, שלב ב' של תוכנית טראמפ יוצא לדרך, ומדינה ערבית אחת כבר ביקשה להיות זו שתיקח חסות אזרחית על הרצועה. המו"מ בעיצומו, ובישראל נוטים לתמוך במהלך

חדשות כיפה חדשות כיפה 01/02/26 22:11 יד בשבט התשפו

היום שאחרי הגיע: זו המדינה הערבית שביקשה לנהל את רצועת עזה
רצועת עזה, צילום: Abed Rahim Khatib,Flash90

החזרתו של החלל החטוף רן גואילי ז"ל סיימה באופן רשמי את השלב הראשון של תוכנית טראמפ. לאחר שהיום (א') מעבר רפיח נפתח לראשונה מאז השבעה באוקטובר, השלב השני יוצא לדרך באופן רשמי. במקביל להתקדמות בתוכנית ולהקמת מועצת טכנוקרטים שתנהל את הרצועה, איחוד האמירויות מנהלת בימים האחרונים משא ומתן במטרה להיות זו שתיטול אחריות אזרחית על הרצועה, כך פורסם הערב בחדשות 12.

איחוד האמירויות צפויה לנהל את הרצועה

לפי ההסכם המתגבש, אבו דאבי תקבל את המושכות על כלל ההיבטים האזרחיים של הרצועה ותשקיע מיליארדי דולרים בעזה. לפי ההסכם, שצפוי לקבל את תמיכת ישראל, האמירויות ישתלטו בין היתר על תחומי המסחר וניהול השווקים, יאבטחו את המעטפת הלוגיסטית של הסחורות ויקימו מרכזי חלוקה, שמהם יועברו הסחורות למגזר הפרטי ברצועה.

בכירים ישראלים שמעורים בפרטים אמרו: "האמירויות מציעות להיכנס בכל הכוח ולהיות בעצם הפטרון האזרחי. הם לוקחים סיכון ומוכנים 'להיכנס לחמאס בין הרגליים'. אנחנו בעד. זה לא יחליף את פירוק חמאס ופירוז הרצועה - וייתן רק מענה אזרחי של כוח מתון ופרודוקטיבי".