באופן חלקי בלבד: כל מתקני ההתפלה חזרו לפעול

שבועיים לאחר שנפגעו מנחיל אצות שהגיע מהנילוס, כל מתקני ההתפלה בישראל חזרו לפעול אך פרט לחדרה, הם פועלים בקיבולת של עד 50% בלבד

חדשות כיפה חדשות כיפה 10/09/26 08:47 כח באלול התשפו | עודכן בתאריך 10/09/26 09:07

עקבו אחרינו בגוגל

כמעט שבועיים לאחר המשבר במערך ההתפלה הארצי נרשמת התאוששות הדרגתית, אך המערכת עדיין רחוקה מפעילות שגרה מלאה. כלל מתקני ההתפלה לאורך רצועת החוף חזרו לפעול, אך נכון לעכשיו רק מתקן ההתפלה בחדרה פועל בתפוקה מלאה. יתר המתקנים מופעלים בקיבולת חלקית של כ-40% עד 50% בלבד.

חמישה מתוך שישה מתקנים נפגעו

ההשבתה החריגה של מתקני ההתפלה השפיעה בעיקר על החקלאים בדרום, שנדרשו לצמצם ואף להפסיק את השקיית הגידולים בהתאם לזמינות המים במערכת. בנוסף, רשויות מקומיות קראו לציבור לסייע במאמץ הארצי ולצמצם שימושים שאינם חיוניים, בהם השקיית גינות ומדשאות, שטיפת מכוניות ומילוי בריכות.

באופן חלקי בלבד: כל מתקני ההתפלה חזרו לפעול
מתקן התפלה, צילום: Isaac Harari,Copyright (c) Flash90 2018

בישראל יש שישה מתקני התפלה וכולם בבעלות פרטית: אשקלון, פלמחים, שורק א', שורק ב', אשדוד וחדרה. התקלה החלה בעקבות נדידת אצות מאזור הדלתא של הנילוס ופגעה בכל המתקנים הדרומיים לחדרה.