בפעם השנייה בתוך שעות: פיגוע דקירה נוסף בשומרון

שעות לאחר פיגוע הדקירה בסמוך לאלון מורה, פיגוע דקירה נוסף אירע במוצב צה"לי במרחב גנים. המחבל חוסל, פצוע אחד במקום

חדשות כיפה חדשות כיפה 23/07/26 15:43 ט באב התשפו | עודכן בתאריך 23/07/26 15:50

בפעם השנייה בתוך שעות: פיגוע דקירה נוסף בשומרון
פיגוע, ארכיון, צילום: Chaim Goldberg,Flash90

אדם נפצע באורח קל בפיגוע דקירה במוצב צה"לי במרחב גנים שבחטיבת מנשה. המחבל נוטרל. מספר שעות קודם לכן, בפיגוע דקירה שאירע בחוות "דרך אברהם" הסמוכה לאלון מורה, נדקר איתמר כהן, בן 51, ממייסדי מפעל החוות החקלאיות בשומרון. חובשים ופראמדיקים של מד"א בשיתוף כוח רפואה של צה"ל העניקו לו טיפול רפואי ופינו אותו לבית החולים. שני מחבלים חוסלו באירוע.

שר הביטחון: הטרור לא ירתיע אותנו, נסדיר את החוות

שר הביטחון ישראל כ"ץ מסר: "אני מאחל החלמה מהירה לאיתמר כהן, ממייסדי החוות החקלאיות ביהודה ושומרון, שנפצע בפיגוע סמוך לאלון מורה. אני מחזק אותו ואת בני משפחתו ומתפלל לרפואתו השלמה. ‏אני מבקש לשבח את לוחמי צה"ל וכוחות הביטחון שפעלו במהירות, בנחישות ובמקצועיות וחיסלו את המחבלים המתועבים".

עוד הוסיף כ"ץ: "‏הטרור לא ירתיע אותנו ולא ישיג את מטרתו. להפך - כפי שהקמנו 104 יישובים חדשים והסדרנו 160 חוות - נמשיך לחזק את ההתיישבות, להקים עוד יישובים, להסדיר עוד חוות כחלק מתפיסת הביטחון של מדינת ישראל, ולהמשיך לפתח את יהודה ושומרון תוך שמירה בלתי מתפשרת על ביטחון תושביה ועל ביטחון כל אזרחי ישראל".