ליברמן: "הדלפת ציטוטי רמטכ"ל מהקבינט - פגיעה ממשית בביטחון המדינה"

שר הביטחון קרא לראש הממשלה לערב את השב"כ כדי לחקור מי הדליף את דברי רא"ל איזנקוט, על הסבירות הגבוהה לעימות צבאי ביהודה ושומרון, "קבינט שבכירי מערכת הביטחון חוששים לדבר בו, הוא קבינט מעוקר מתוכן"

חדשות כיפה משה ויסטוך 21/09/18 06:58 יב בתשרי התשעט

עקבו אחרינו בגוגל

שר הביטחון, אביגדור ליברמן, זעם אמש (ה') על הדלפת דברי הרמטכ"ל בישיבת הקבינט, לגבי הסבירות הגבוהה לעימות אלים ביהודיה ושומרון, וקרא לראש הממשלה לפעול בנושא.

"הדלפות מתוך דיוני קבינט הן פסולות ומזיקות", צייץ ליברמן בטוויטר והוסיף כי "הדלפת ציטוטים של הרמטכ"ל זו חציית קו אדום ופגיעה ממשית בביטחון המדינה".

ליברמן: "הדלפת ציטוטי רמטכ"ל מהקבינט - פגיעה ממשית בביטחון המדינה"
ליברמן עם איזנקוט באוגדת עזה, צילום: תקשורת שר הביטחון

לדבריו, "קבינט שבכירי מערכת הביטחון חוששים לדבר בו בידיעה שדבריהם ידלפו  לתקשורת, הוא קבינט מעוקר מתוכן". עוד כתב שר הביטחון כי הוא "דורש מראש הממשלה להפעיל את השב"כ להפסקת ההדלפות מהקבינט".

אמש, פורסם בחברת החדשות כי רא"ל גדי איזנקוט אמר לשרי הקבינט בתחילת השבוע כי לאור מעמדו הרעוע של אבו מאזן, קיימת סבירות של עד 80 אחוזים להתפרצות סבב אלים ביהודה ושומרון, עימות שלהערכתו יהיה קשה ומורכב יותר מאשר זה שברצועת עזה מול חמאס..