אלפי תלמידים בסכנה: המדינה מסרבת לממן הסעות ממוגנות בשומרון

בפתח שנת הלימודים תשפ"ה מתברר כי מעל 1,000 תלמידים בשומרון ייאלצו להגיע באיחור או בנסיעה לא ממוגנת, בשל מחסור חמור בכלי רכב ממוגני ירי. המדינה מתנערת מהאחריות ודורשת מהרשויות לשאת בעלויות בלתי אפשריות

חדשות כיפה חדשות כיפה 26/08/25 08:22 ב באלול התשפה

אלפי תלמידים בסכנה: המדינה מסרבת לממן הסעות ממוגנות בשומרון
כוחות הביטחון בחווארה | , צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90

ימים ספורים לפני פתיחת שנת הלימודים, אלפי תלמידים בשומרון מתמודדים עם מחסור חמור בהסעות ממוגנות ירי. למעלה מ-1,000 תלמידים צפויים לאחר מדי יום לבית הספר, בשל מחסור של עשרות אוטובוסים ומיניבוסים המותאמים לדרישות הביטחון. "שהרשויות יממנו", השיבה המדינה לעתירת מועצת שומרון, אך העלויות עומדות על עשרות מיליוני שקלים - סכום בלתי אפשרי לרשות מקומית.

המועצה דרשה מהמדינה פתרון תקציבי למחדל

בעתירה שהוגשה לבג"ץ נגד ראש הממשלה ומשרדי הביטחון, האוצר והחינוך, דרשה המועצה פתרון תקציבי למחדל. עורכי הדין טענו כי המדינה מחייבת שימוש ברכבים ממוגנים אך מסרבת לשאת בעלות. בית המשפט ציין כי "אין אפשרות שילדים לא יגיעו לבית הספר", אולם הפרקליטות הודיעה לאחר דחיות חוזרות כי אין תקציב לסגירת הפער.

בתגובה נכתב מטעם המועצה כי המדינה "מנסה להתנער מאחריות ולהטיל את הנטל על כתפי הרשות המקומית". לפי הנתונים, כ־9,000 תלמידים מוסעים מדי יום, וכבר השנה נאלצות 1,500 תלמידות באולפנות להתחיל לימודים באיחור של שעה וחצי - מה שמוביל לאובדן של כ־220 אלף שעות לימוד בשנה. בנוסף, בחמש השנים הקרובות צפויים להצטרף עוד 1,400 תלמידים למערך ההסעות.

"תשובת המדינה היא לא פחות מחרפה"

ראש המועצה יוסי דגן תקף בחריפות את תשובת המדינה: "תשובת המדינה היא לא פחות מחרפה, הפקרה בוטה של תלמידים ערב פתיחת שנת לימודים. תלמידי השומרון לא יהיו סוג ב'. ברור לכל בר דעת שאין רשות מקומית בישראל שיכולה לממן מכיסה צרכי ביטחון בעשרות מיליוני שקלים. המצב הזה לא יכול להימשך ורק יחמיר. אנחנו דורשים פתרון!".