תנועת רגבים עתרה היום (ה') לבג"ץ בדרישה להורות לרשויות המדינה להרוס מבנה פלסטיני ענק ובלתי חוקי, המהווה חלק מפלישה מסאיבית על אדמות מדינה בציר התנועה המרכזי בין יישובי מערב גוש עציון לישובי מזרח גוש עציון, סמוך לעיר אפרת. מדובר על אזור אסטרטגי במרחב, היוצר חיץ ברצף טריטוריאלי פלסטיני מבית לחם ועד לכפר בני נעים בהר חברון.
המבנה יוצר רצף פלסטיני לכל אורך שדרת ההר
המבנה שהוקם שלא כחוק, החל לשמש כמפעל אבן עבור תעשיית המחצבות הפיראטיות המשגשגת באזורי יו"ש תוך שהיא פוגעת בטבע ובסביבה. באותו תוואי כביש 3157 ברדיוס של כמה מאות מטרים, מיפו בתנועת רגבים 15 מבנים בלתי חוקיים שבנו ערביי האזור, המסכנים את ביטחון של משתמשי הדרך; לאורך השנים נרשמו עשרות אירועי פח"ע בהם זריקות אבנים יומיומיות, בקבוקי תבערה ומטעני נפץ .
בנייה לא חוקית בגוש עיון, צילום: רגבים
עוד בשלב הכשרת השטח להקמת המבנה, דיווחו הרשויות למדינה בדרישה לאכוף את החוק ומשכאמור לא זכו למענה, עתרו כעת לבג"ץ בדרישה שיורה לאותן רשויות למלא את תפקידן בשמירה על הקרקע וכן לפתוח בהליכים פלילים כנגד עברייני הבנייה ולהעמידם לדין.
רועי דרוקר רכז יו"ש בתנועת רגבים מסר: "מי שנוסע במרחב הזה שנמצא בלב גוש עציון עלול לטעות ולחשוב שהוא נמצא בלב אזור תעשייה של עיירה ערבית, כאשר למעשה הוא בשטח פתוח של אדמות מדינה וכל מה שהוא רואה סביבו – לחלוטין לא חוקי. גם ראש המועצה האזורית גוש עציון ירון רוזנטל אמר בזעם: "אחת המטרות העיקריות שהצבתי עם כניסתי לתפקיד היא להגביר כמה שיותר את ההריסות של המבנים הערביים בגוש עציון שמאיימים על יישובים וכבישים. לא נרפה ולא נאפשר איומים על אף תושב או ציר וכך נבטיח את הביטחון בגוש עציון".