קציני צה"ל מהמנהל האזרחי ואנשי יחידת הפיקוח לצד כוחות הביטחון ביצעו היו (ה') פעילות אכיפה נרחבת נגד שבעה מבנים שהוקמו בתחומי השמורה ההסכמית שבמרחב עציון. מדובר בפעילות ראשונה מסוגה שמוביל צה"ל באמצעות המנהל האזרחי במרחב.
-
עוד באותו נושאהחלטה היסטורית: האלוף חתם - האחריות על השטח העצום תעבור מהרש"פ לישראל
19/07/24 15:19
על פי הסכמי אוסלו חל איסור מוחלט על הקמת מבנים במרחב השמורה ההסכמית. הסכמות אלו הופרו פעם אחר פעם על ידי הפלסטינים. בעקבות כך, ובהנחיית הדרג המדיני, נחתם צו מיוחד בידי המפקד הצבאי שהורה על ביצוע האכיפה. רכיבי הבינוי שנאכפו מצויים בשטח B, ופעילות האכיפה בוצעה לאחר עבודת מטה מקיפה שבוצעה בצה"ל בהובלת המנהל האזרחי.
ההרס בשמורה ההסכמית צילום: המנהל האזרחי
סמוטריץ': צעד גדול מאד במלחמה ובמאבק האסטרטגי על השטחים הפתוחים
שר האוצר והשר במשרד הביטחון, בצלאל סמוטריץ’, אמר: "מדינת ישראל עושה היום צעד גדול מאד במלחמה ובמאבק האסטרטגי על השטחים הפתוחים. בהתאם להחלטת הקבינט שהובלתי, ובזכות עבודת מטה מקצועית ויסודית, התחלנו לאכוף את הבניה הפרועה והבלתי חוקית של הרש"פ בשמורה ההסכמית שבמזרח גוש עציון ומדבר יהודה".
"לא נאפשר לרשות הפלסטינית להפר את ההסכמים ולהקים מדינת טרור שתאיים על ביטחוננו. אני מודה לאלוף פיקוד מרכז אבי בלוט ולראש המינהל האזרחי תא"ל הישאם איברהים וסגנו הלל רוט, על שיתוף הפעולה. נמשיך לפעול בנחישות ובאחריות כדי להגן על ההתיישבות ולשמור על ביטחון אזרחי ישראל", סיים השר.
ראשי שדולת ארץ ישראל ח"כ יולי אדלשטיין, ח"כ לימור סון הר מלך וח"כ שמחה רוטמן מברכים על הפינוי בשמורה ההסכמית:
אנו עושים היום צעד נוסף למימוש בפועל של הריבונות שלנו אחרי שנים של פלישות לא חוקיות והפרת הסכמים של הרשות הפלסטינית.
אנו מברכים את השרים חברי הקבינט המדיני-ביטחוני שקיבלו את ההחלטה ההיסטורית על האכיפה בשמורה ההסכמית, אך אסור שהוא יסתיים רק בכך אלא ימשיך לפינוי עשרות אלפי המבנים הבלתי חוקיים שהוקמו ברחבי יהודה ושומרון בעשור האחרון