ברשות הפלסטינית מצהירים היום (רביעי) כי ימשיכו לממן משפחות של מחבלים, זאת על אף הדברים שאמר אמש מזכיר המדינה האמריקני בסנאט.
ראש מנהלת האסירים הפלסטינים, עיסא קראקע, אמר ל'הארץ' כי החלטה כזו כלל לא עומדת על הפרק ואינה אפשרית מבחינת ביצוע. לדבריו, "כמעט כל משפחה פלסטינית שנייה היא משפחה של אסיר או שהיד ומי שחושב שהוא יכול להוציא החלטה כזו לפועל טועה בגדול. מתוקף תפקידי כראש המנהלת אני יודע שבחודש הזה כן שולמו הקצבאות וכך יהיה גם בחודש הבא. אין לי שום מידע שלא ישלמו לאסירים ולמשפחות שמקבלות את הקצבאות על פי הפרמטרים הברורים והמוכרים בחוק הפלסטיני".

מזכיר המדינה האמריקני רקס טילרסוןצילום: צילום מסך מיוטיוב
גם יו"ר מועדון האסירים הפלסטינים קדורה פארס צוטט כאומר כי אף מנהיג פלסטיני לא יכול להחליט על מהלך כזה, "מדובר בהחלטה שיש לה השלכות רחבות בזירה הפלסטינית ולכן אין הנהגה פלסטינית שיכולה לקבל החלטה כזו רק כדי לרצות מישהו".
דברי הבכירים הפלסטינים נאמר על רקע דבריו אמש של מזכיר המדינה של ארה"ב רקס טילרסון, לפיהן הרשות הפלסטינית תפסיק לשלם משכורות למחבלים ולבני משפחותיהם. "הם מתכוונים להפסיק לשלם למשפחות של רוצחים", הוא אמר בשימוע בסנאט על תקציב משרד החוץ האמריקאי לשנת 2018, שעתיד לשקף עלייה בסיוע לרשות הפלסטינית.