את מי זה מעניין באיזו מפלגה הרב תומך?

את מי זה מעניין באיזו מפלגה הרב תומך? בדיוק את אותם אנשים שמתעניינים באיזה בנק הרב שם את כספו, או איזו מכונית יש לו. לא כך גדלנו ולא כך התחנכנו

חדשות כיפה הרב עדו פכטר 11/02/15 19:07 כב בשבט התשעה

את מי זה מעניין באיזו מפלגה הרב תומך?
ChameleonsEye / Shutterstock.com, צילום: ChameleonsEye / Shutterstock.com

את הרשימה הבאה אני כותב לא מתוקף תפקידי כרב אלא כתלמיד, כמי שגדל וצמח על ברכי רבותיו. ובכן, רבותיי, ממש לא מעניין אותי למי רבותיי מצביעים. הבית היהודי או יחד, ליכוד או עבודה. אני לא יודע, כי הם מעולם לא אמרו, וגם לא מעוניין לדעת, כי אינני חושב שרב מבין בפוליטיקה יותר מאנשים אחרים.

לכן, הטרנד האחרון של רבנים היוצאים בהצהרה במי הם תומכים ולמי הם עומדים להצביע שווה בעיני כקליפת השום. איננו רוצים להיגרר אחר תנועת ש"ס ויוצאי חלציה שמחפשים את מרן התורן כדי לנשק את ידיו ולהתלות בו. איננו מצפים בכלל שרבנים יתערבו בפוליטיקה כי הם לא מבינים פוליטיקה. ניתן וראוי להתייעץ איתם כמובן בנושאים שונים, לקבל גם חוות דעת תורנית, אבל לקבוע את הדרך הנכונה לנהל את המדינה - את זה לא לומדים בבית המדרש.

אמונת חכמים מעולם לא אמרה שיש לבטל את חוש הביקורת והדעת העצמאית של האדם. ואם בענייני הלכה, על האדם לבחון את דברי רבו, כל שכן בענייני חולין. כן, מותר ואפילו מצווה להצביע למפלגה שאתה מאמין בה ולא למפלגה שהרב שלך תומך בה.

אז את מי זה מעניין באיזו מפלגה הרב תומך? בדיוק את אותם אנשים שמתעניינים באיזה בנק הרב שם את כספו, או איזו מכונית יש לו. לא כך גדלנו ולא כך התחנכנו.

לכן, רבנים, למען כבודה של הרבנות שכבר מזמן הדרדר אל הקרשים, התכבדו והצניעו את דעתכם. זה מאד מפתה. כולם חשים שהם הולכים לתקן עולם במלכות ש-די והכרזתם רק תאדיר את כנסת ישראל (תרתי משמע). אבל זו תמימות. פוליטיקה היא עולם אכזרי, הרווי אינטרסים ועסקאות חבילה. מי שאין לו נגיעה בעולם עכור זה - וחזרה על הרבנים שאין להם נגיעה בו - ימצא עצמו מהר מאד בחוץ.

לכן, למרות הפתיון, אנא רבנים - הצניעו את הפוליטיקה והפסיקו את המשחק המתנהל בחצרות חרדים. זה לא מוסיף כבוד לעולמה של תורה, לא תורם לסמכות שלכם, ומעל הכל - זה לא מועיל כלום לפוליטיקה.