בשורה לאשכנזים: פריכיות אורז כשרות לפסח

במכתב שפרסם הרב אליקים לבנון נקבע כי פריכיות המיוצרות במפעל במישור אדומים מותרות בפסח גם למקפידים שלא לאכול קטניות. "אם בוחנים את חששות הפוסקים האשכנזים אחת לאחת, נמצא שאין כל חשש"

דויד ליבנה 15/03/18 14:53 כח באדר התשעח

פריכיות אורז, צילום: shutterstock
פריכיות אורז, צילום: shutterstock

לשפשף את העיניים: רב השומרון, הרב אליקים לבנון, פרסם היום (ה') מכתב שבו קבע כי פריכיות אורז מותרות לאכילה בפסח גם לאשכנזים. כידוע, אשכנזים נמנעים מלאכול אורז במהלך החג בשל חשש הקטניות המפורסם, ומדובר בבשורה של ממש ליהודי העדה.

מתכוננים לפסח בכיפה

במכתב שפרסם מציין הרב לבנון כי הוא מתייחס אך ורק לפריכיות אורז הנושאות כשרות לפסח שמיוצרות במפעל "בטר אנד דיפרנט" במישור אדומים. לדבריו, לאחר שבחן את תהליך הייצור במפעל, "המסקנה ההלכתית היא שהפריכיות המשווקות עם ציון 'כשר לפסח' מותרות באכילה גם לאשכנזים".

הרב לבנון מתיר לאשכנזים פרכיות אורז

הרב לבנון מתיר לאשכנזים פרכיות אורזצילום: יחצ

 
במאמר באתר הארגון "כושרות" מסביר הרב לבנון את פסיקתו: "ביקרתי במפעל וצפיתי בכל תהליך ייצור הפריכיות. כמובן שהן מיוצרות בקו ייצור 'כשר לפסח', והדבר מצוין על גבי האריזה - 'כשר לפסח' לאוכלי קטניות.
 
"בתהליך הייצור, מרגע שגרעיני האורז יוצאים משקי האורז, ועד להיותם פריכיות אין כל מגע עם מים. האורז עובר ניפוי ועוד. לעתים (לא תמיד), כדי לשפר את התהליך, מבוצע זילוף קל על גבי האורז. אולם, גם לאחר תהליך הזילוף, האורז נשאר יבש, ובמגע יד אין כל תחושה של רטיבות או רכות.
מיד אחר מכן, הוא עובר אל קו הייצור, ויוצא כפריכיות.

"אם בוחנים את החששות של הפוסקים האשכנזים, אחת לאחת, נמצא, שאין כל חשש בתהליך זה, וגם האוסרים, לא אסרו אורז כזה". 

הרב לבנון במפעל "בטר אנד דיפרנט" במישור אדומים

הרב לבנון במפעל "בטר אנד דיפרנט" במישור אדומיםצילום: בכר צילום

הרב לבנון במפעל "בטר אנד דיפרנט" במישור אדומים

הרב לבנון במפעל "בטר אנד דיפרנט" במישור אדומיםצילום: בכר צילום

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר