תחזור לחייך: הפצועה הקשה משאגת הארי עברה ניתוח ראשון מסוגו

תושבת ערד שנפצעה מטיל איראני עברה פרוצדורה מורכבת לשחזור עצבי הפנים שנחתכו מהרסיסים. הרופאה המנתחת: "פגיעה בעצב הפנים היא הרבה מעבר לאסתטיקה - היא משפיעה על התפקוד, התקשורת והזהות"

חדשות כיפה חדשות כיפה 13/08/26 13:19 ל באב התשפו | עודכן בתאריך 13/08/26 13:19

תחזור לחייך: הפצועה הקשה משאגת הארי עברה ניתוח ראשון מסוגו
הפגיעה בערד, צילום: Chaim Goldberg,Flash90

ארבעה חודשים לאחר שנפצעה מפגיעת טיל איראני בעיר ערד במהלך מלחמת "שאגת הארי", עברה לאחרונה אישה צעירה, אם לילדים, ניתוח מורכב וראשון מסוגו באסותא רמת החייל לשחזור עצב הפנים. במהלך הניתוח, התברר כי מספר ענפים של עצב הפנים נחתכו כתוצאה מפגיעת הרסיסים. הענפים אותרו ושוחזרו באמצעות טכניקות מיקרוכירורגיות מתקדמות, במטרה להשיב למטופלת את תנועת הפנים ואת התפקודים שנפגעו.

הרסיסים גרמו לפגיעה בעצב האחראי על שרירי ההבעה

האישה נפצעה במרץ 2026 מפגיעת הטיל האיראני בערד. בעקבות הפציעה עברה ניתוח דחוף לטיפול בפציעות בפלג גופה הימני, להוצאת גופים זרים ורסיסים ולסגירת הפצעים בפניה. בהמשך, עברה תהליך שיקום שבמהלכו הבחינה כי צד ימין של פניה אינו מתפקד כבעבר. לאחר סדרת בדיקות ומעקב באסותא, עלה חשד כי הרסיסים גרמו לפגיעה משמעותית בעצב הפנים - העצב האחראי על הפעלת שרירי ההבעה ושיתוקו פוגע בתהליכי אכילה, שתייה, דיבור והבעה.

תמונה מהניתוח
תמונה מהניתוח, צילום: דוברות אסותא

המטופלת סיפרה לאחר הניתוח: "אחרי שנפגעתי מהטיל החיים שלי השתנו ללא היכר. גם היום אני עדיין מתמודדת עם ההשלכות של הפציעה ועוברת ניתוחי המשך, אבל אני יודעת שזה חלק מתהליך שבסופו אמור לטפל בבעיה מהשורש. יש לי תקווה גדולה שהניתוח ישפר משמעותית את המצב ושבהמשך אצליח לראות את האור. חשוב לי שאנשים שנמצאים במצב דומה יידעו שיש אפשרויות טיפול, שיש תקווה ושכדאי לברר ולא לוותר".

ד"ר טל קאופמן גולדברג, שביצעה את הניתוח באסותא רמת החייל: "המקרה הזה מדגיש שגם כאשר פגיעה בעצב הפנים אינה מאובחנת מיד, חשוב לבדוק את אפשרויות הטיפול והשחזור".