לבית משפט השלום בירושלים הוגש כתב תביעה כנגד מפכ"ל המשטרה רב ניצב רוני אלשיך, מפקד מחוז ירושלים, יורם הלוי, ועוד שורה של קצינים במשטרת ירושלים שהנהיגו מדיניות של אפרטהייד בעת מצעד הגאווה ועצרו אזרחים רק של היותם שומרי תורה ומצוות ו/ או בעלי השקפה ימנית ונגד מצעד הגאווה. בכתב התביעה שהוגש באמצעות משרד עורכי הדין בן גביר נטען בין היתר כי בחודש יולי 2016 התקיים מצעד הגאווה השנתי ובמדיניות לא חוקית המרכזת בתוכה פאניקה גדולה, החליטה המשטרה לעכב עשרות צעירים בעלי מראה דתי רק כי התהלכו באיזור המצעד ו/ או ביקשו למחות כנגדו בצורה לגיטימית ושקטה.
כתב התביעה מגולל סיפורם של 7 תובעים אשר בחודש עוכבו ואף נלקחו לתחנת המשטרה במהלך המצעד שהתרחש בירושלים בשנה שעברה, מבלי שיהיה נגדם חשד סביר ובניגוד לחוק. בכתב התביעה נטען בין היתר כי:"לצערם של התובעים, נדמה שלשוטרי משטרת ישראל לא הועבר המידע בדבר חקיקת חוקי יסוד במדינת ישראל התובעים כולם יטענו כי הנתבעים מפכ"ל המשטרה ומפקד מחוז ירושלים שהורו לנתבעים 3-8 ( קציני המשטרה) ולאנשי הנתבעת 9 ( המשטרה) להגביל את חירותם ולערוך חיפושים על גופם ובכליהם, באופן בלתי חוקי, הפרו חובה חקוקה כשהתעלמו מסעיפים 5 ו7 לחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו"
עוד נטען כי הנתבעים ביצעו מעצרי שווא, התעלמו מהחוק בעניין כבילה במקום ציבורי, שללו חירותם של הנתבעים שלא כדין ופעלו ברשלנות נדרשים לשלם פיצוי בגין מעשיהם הלא חוקיים.
בכתב התביעה צויין כי ברור שפעילות המשטרה נעשתה על רקע הרצח של שירה בנקי שנה קודם לכן ונכתב כי מדובר בפשע חמור, אלא שאי אפשר להכליל מחנה שלם במעשה של שליסל, ונקיטת מדיניות של עיכוב כל חובש כיפה או לובשת חצאית ואפילו עיכוב של מי שמבקש למחות נגד המצעד בצורה לגיטימית היא לא רק מדיניות לא חוקית אלא מדיניות שלא עולה בקנה אחד עם עקרונותיה של מדינת ישראל
אלשיך הלוי והקצינים הנוספים נדרשים לשלם פיצוי על סך של מאה ועשרים ושתים אלף שח בתוספת הוצאות משפט.
עו"ד איתמר בן גביר אומר הבוקר כי:"המשטרה חצתה קווים אדומים והנהיגה מדיניות גזענית. על כך אנו דורשים פיצוי אך מעניין אותי לראות אם כל אותם אבירי זכויות אזרח ודמוקרטיה יצאו חוצץ נגד מדיניות ההשתקה והרדיפה במצעדי גאווה של כאלה שאינם תומכים במצעד או שכל חטאם הוא שהם חובשים כיפה או עוטות מטפחת"
אוהבים אוכל טוב? הצטרפו עכשיו לקבוצת הוואטסאפ שלנו