מגבה את הלוחמים מהשטח: המהלך של הפצ"ר החדש בתוך רצועת עזה

אלוף איתי אופיר, שמונה לפני כחודש לפרקליט הצבאי הראשי, הגיע לעזה יחד עם אלוף פיקוד דרום ושוחח עם לוחמים על אתגרי הלחימה. "היה חשוב לי לראות מקרוב את המציאות המורכבת"

חדשות כיפה חדשות כיפה 10/12/25 13:20 כ בכסלו התשפו | עודכן בתאריך 10/12/25 13:48

מגבה את הלוחמים מהשטח: המהלך של הפצ"ר החדש בתוך רצועת עזה
איתי אופיר בעזה, צילום: דובר צה"ל

הפרקליט הצבאי הראשי, אלוף איתי אופיר, קיים אתמול (ג') סיור שטח בדרום רצועת עזה, במסגרת אחד מביקוריו הראשונים מאז שנכנס לתפקיד. לצדו עמד מפקד פיקוד הדרום, אלוף יניב עשור, יחד עם מפקדים נוספים שליוו אותו בין עמדות הלחימה והכוחות הפועלים במרחב.

"חלק גדול בתפקידה של הפרקליטות הצבאית"

במהלך הסיור נפגש אופיר עם לוחמים ומפקדים, שמע מהם על האתגרים העדכניים בלחימה העירונית והמורכבות של הזירה הדרומית, והביע את הערכתו לפועלם. לדבריו, המפגש הבלתי אמצעי הוא חלק מהותי בתפקידו החדש, במיוחד בזמן מלחמה.

איתי אופיר ויניב עשור

איתי אופיר ויניב עשור צילום: דובר צה"ל

"היה חשוב לי, מיד עם תחילת תפקידי, לעמוד מקרוב על המציאות המורכבת והאתגרים הניצבים בפני לוחמי צה"ל ומפקדיו בחזית הלחימה הדרומית", אמר אלוף אופיר. "חלק מרכזי בתפקידה של הפרקליטות הצבאית הוא לייצר פתרונות בהתאם לדין כדי לסייע לצה"ל לעמוד במשימותיו ולנצח במלחמה".

הועלה בחמש דרגות

כזכור, לפני כחודש בלבד נכנס אופיר רשמית לתפקידו לאחר טקס מינוי שנערך בקריה. במעמד זה הועלה מדרגת סרן ישירות לדרגת אלוף. בטקס נשא דברים נרגשים, שהדגישו את מחויבותו לעתיד הצבא ולשמירה על ערכי מדינת ישראל. "אני עומד כאן, משום שיש לנו מדינה אחת ויחידה, תקוותם ותפילתם של כל הדורות, עליה אנו חייבים לשמור מכל משמר", אמר אז, והדגיש כי צה"ל פועל במציאות של איום קיומי רב־חזיתות, וכי חוסנו המוסרי של הצבא הוא חלק בלתי נפרד מיכולתו לנצח.

הרמטכ"ל, רב אלוף אייל זמיר, בירך אותו עם כניסתו לתפקיד והציג לו כיוון ברור לעתיד: "אני מסמן לך את הכיוון הנדרש, הכיוון הוא גיוון", אמר. לדבריו, שילוב פרקליטים מקצועיים לצד קצינים לוחמים יחזק את הקשר בין הפרקליטות הצבאית לשטח - קשר שהפצ"ר החדש כבר הוכיח שהוא רואה בו ערך מרכזי.