לאחר ירי הטילים מלבנון לאצבע הגליל הבוקר (ו'), חיל האוויר תקף מטרות בביירות, זאת לאחר שדובר צה"ל בערבית, הוציא התרעת פינוי למבנה בדאחייה. בהודעה של דובר צה"ל בערבית, אביחי אדרעי אמר: "בקרוב, הודעה דחופה לתושבי ביירות". בחיזבאללה הכחישו שהם אלו שירו את הרקטות ליישובי הצפון, וראש ממשלת לבנון כינס שיחה דחופה עם מפקד הצבא ודרש למצוא את האחראים לירי: "מעשים אבסורדיים, זו פעולה חסרת אחריות".
דובר צה"ל מסר שחיל האוויר תקף לפני זמן קצר בשכונת הדאחייה שבביירות תשתית לאחסון כלי טיס בלתי מאוישים (כטב"מים) בשימוש היחידה האווירית של ארגון הטרור חיזבאללה (יחידה 127). חיזבאללה מיקם את המחסן בלב האוכלוסייה האזרחית בדאחיייה. דובר צה"ל עוד אמר שמדינת לבנון נושאת באחריות על שמירת ההסכם.
#عاجل ‼️ انذار عاجل للمتواجدين في الضاحية الجنوبية في بيروت وخاصة في حي الحدث
— افيخاي ادرعي (@AvichayAdraee) March 28, 2025
🔸لكل من يتواجد في المبنى المحدد بالأحمر وفق ما يُعرض في الخارطة والمباني المجاورة له: أنتم تتواجدون بالقرب من منشآت تابعة لحزب الله
🔸من أجل سلامتكم وسلامة أبناء عائلاتكم أنتم مضطرون لإخلاء هذه… pic.twitter.com/ezFT6kYSv6
שר הביטחון אמנם איים על ביירות, אך צה"ל התחיל בתקיפת יעדים של חיזבאללה ברחבי דרום לבנון. גם לפני שבוע כ"ץ איים על ביירות אך איום זה טרם מומש, היום הוא חזר על הדברים: "דין קריית שמונה כדין ביירות. אם בקריית שמונה ויישובי הגליל לא יהיה שקט - לא יהיה שקט גם בביירות. ממשלת לבנון נושאת באחריות ישירה לכל ירי לעבר הגליל. לא נאפשר חזרה למציאות של ה-7 לאוקטובר. נבטיח את ביטחון תושבי הגליל ונפעל בעוצמה מול כל איום".
ראש מועצת מטולה דוד אזולאי הגיב גם הוא על הירי הבוקר: "חששנו, הטיפטופים כמו שהיו בדרום במשך עשרים ושלוש שנים. לא ניתן לזה יד ולא נסכים. על ממשלת ישראל להכריז עוד היום על ביטול הסכם 1701 ולהודיע כי ממשיכים לחסל את כל ארגוני הטרור בלבנון ובראשם חיזבאללה. אסון השביעי לאוקטובר התחיל בטפטופים האלו ולא ניתן לזה יד בצפון. דחוף לפעול עוד היום".