כמו בעזה ולבנון: צה"ל מרחיב את תכנית "חיבור משמיים" לשיפור הקשר בין הלוחמים לחיל האוויר, ומרחיב אותה גם ליהודה ושומרון. התכנית כוללת הצטרפות של מפקדי וצוותי טייסות לכוחות הלוחמים בשטח, על מנת להבין טוב יותר את המצב וליצור שפה משותפת שתסייע בשיתוף פעולה מהיר ובסיוע אווירי בעת הצורך. במסגרת מבצע חומת ברזל הטייסים מתלווים ללוחמים לראשונה בשומרון.
מסוק חיל האוויר צילום: Ofer Zidon,Flash 90
"להכיר את השטח והמשימות של הלוחמים מקרוב"
התכנית שיזם מפקד חיל האוויר תומר בר, ונחשב להצלחה גדולה, החלה לפעול ביו"ש ומפקדי הטייסות האמונות על המרחב מתלווים מידי כמה ימים לכוחות של החטיבות הפועלות בצפון השומרון (חטיבת שומרון, מנשה וביסל"ח). סגן מפקד טייסת, רס"ן י' מסר על התכנית: "הגעתי לחטמ"ר שומרון כדי להכיר את השטח והמשימות מקרוב, ובעתיד לסייע טוב יותר ללוחמים שעל הקרקע בכל אירוע מורכב שעלול להתפתח בגזרה". עוד אמר: "משימת הסיוע לכוחות הקרקע הגיעה לרמה גבוהה מאוד בעזה ובלבנון - ונמשיך להתאמן ולתרגל כך שנהיה אפקטיביים בכל הגזרות, בכל זמן".
כזכור, מבצע חומת ברזל נמצא כבר בתחילת השבוע השלישי שלו, ובשבת הצטרפה חטיבת ביסל"ח ללחימה במרחב הכפר טמון, הידוע גם כ"מחומש הכפרים". שלוש חטיבות פועלות בעוצמה בצפון השומרון, במסגרת פעילות הכוללת תקיפות אוויריות ופיצוץ מבנים ששימשו את המחבלים לצורך טרור.