אנטישמיות ברוסיה: ישיבה הוצתה בערב ליל הסדר

ישיבת "תורת חיים" במוסקבה, הגדולה ביותר ברוסיה, הוצתה בערב ליל הסדר. בזמן השרפה היו כ-60 רבנים, תלמידים ואורחים שסעדו את ארוחת החג. בשלב זה אין חשודים

חדשות כיפה חדשות כיפה 20/04/19 22:04 טו בניסן התשעט

אנטישמיות ברוסיה: ישיבה הוצתה בערב ליל הסדר
אנטישמיות באירופה, צילום: shutterstock

התקפה אנטישמית בערב פסח: בסוכנות הידיעות הרוסית RIA דווח כי הישיבה הגדולה ביותר ברוסיה, "ישיבת תורת חיים" שבצד המזרחי של מוסקבה, הוצתה אמש (ו') בזמן ארוחת ליל הסדר. 60 תלמידי הישיבה רבנים ואורחים - היו בתוך המבנה בזמן השריפה. על פי הדיווח אין נפגעים באירוע המצער.האש הוצתה במקום בו מאוחסן הבשר וכי רוססו צלבי קרס על הכניסה למבנה - כך אמרה הדוברת של הרב הראשי של מוסקבה, אולגה אסאולובה לסוכנות הידיעות "אינטרפקס". עוד דווח כי בשלב לא ידוע מי האחראי להצתה.

סגן ומ"מ יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית יעקב חגואל אמר בעקבות האירוע: "הפורעים האנטישמיים לא רוצים לתת חירות אמיתית ליהדות התפוצות. המקרה החמור בישיבת תורת החיים בבירת רוסיה, הוא עוד אור אדום במאבק הצודק במלחמה באנטישמיות ובטרור באירופה. אני קורא לנשיא רוסיה פוטין, ידיד אמת של מדינת ישראל, לעזור ולשמור על היהודים בארצו , שיוכלו בגאווה לקיים את מצוות החג באופן פרטי ולקיים את שאר המצוות באופן כללי ללא חשש"

עוד אמר: "אני מחזק הקהילה היהודית במוסקווה שימשיכו בעבודתם הנאמנה ללא חשש ממקרים כאלה. ומאחל להם חג פסח כשר ושמח".

רק לפני מספר ימים התרחשו שתי תקריות אנטישמית נוספות באירופה. ביום שני האחרון תלמיד יהודי בבית ספר תיכון באיטליה הותקף באלימות. "כשנגדל נפעיל מחדש את אושוויץ וכולכם תישרפו בתנורים, יהודים", קראו לעברו תלמידים שהיכו אותו בחדר הכושר בבית הספר. "לא ניתן להשתיק את הסימן הברור הזה של אנטישמיות שהולכת וגוברת", אמר מנהל בית הספר בעיר פרארה שבצפון איטליה לילד שהותקף ולאימו. לדבריו, הוא שוקל כעת אילו צעדים צריך לנקוט נגד "הבריונים".

"הקונגרס היהודי העולמי מחזק ברגעים אלו את הקהילה היהודית בצרפת וקורא לכלל מנהיגי מדינות אירופה לפעול למען הגנת הקהילות היהודית", הוסיף זינגר. על פי סקר של האיחוד האירופי לשנת 2018 בנושא האנטישמיות באירופה, שפורסם אמש, 38% מיהודי אירופה שוקלים להגר מהיבשת לנוכח תחושת חוסר ביטחון לחיות כיהודיים באירופה.

על פי הנתונים העולים מהדוח, 70% מיהודי אירופה מאוכזבים מהאפקטיביות הנמוכה של מאמצי המדינות החברות באיחוד להיאבק באנטישמיות. 28% מהיהודים באירופה דיווחו כי הוטרדו על רקע אנטישמי לפחות פעם אחת בשנה החולפת.