יו"ר מרצ, ח"כ, תמר זנדברג, וחבר סיעתה ח"כ עיסאוי פריג', נפגשו היום (א') ברמאללה עם יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן ודנו בצורך לקדם הסכם מדיני בין הצדדים.
"באנו לכאן עם מסר של שלום", אמרה זנדברג בתום הפגישה והוסיפה כי "השלום הוא הנושא שצריך לעמוד במוקד הבחירות ולעמוד על סדר יומה של הממשלה הבאה".
לדבריה, "הדרך לשלום עוברת במו"מ לשתי מדינות. זה מה שצריך לעמוד על סדר יומה של הממשלה הבאה. כל ממשלה שלא תקום, חייבת לפתוח במו"מ. מרצ מתכוונת להבליט את הנושא גם במערכת הבחירות וגם להביא אותו לפתחו של הממשלה הבאה".
יו"ר הרשות הפלסטינית ויו"ר מרצ בפגישתםצילום: אלעד מלכא
אבו מאזן אמר מצדו כי פניו לשלום וכי "דרישתנו היא לדון בגבולות 67'. אנחנו מושיטים את היד לכל ממשלה ישראלית שתאמץ את הדברים האלה. זוהי עמדתנו ולא נזוז ממנה. למרות שיש עמדות שונות וקיצוניות אנחנו נמשיך לדבוק בדרך הזו. יש לנו פרוטוקולים והסכמות שאנחנו מחויבים להם למאבק בטרור".
בהמשך הוא מתח ביקורת על ישראל שהחלה לאכוף את חוק קיזוז שכר מחבלים ואמר: "אין לכם זכות להחזיק את הכספים שלנו. ישראל אחראית לבעיה הכלכלית שאנחנו עוברים כרגע אבל עמדתנו המדינית לא זזה: פתרון שתי המדינות, מאבק בטרור והחזרת הכספים שלנו".