שאלה
אני עולה לי'ב חזרתי בתשובה לפני כמה חודשים התחלתי ללמוד תורה כל יום, הייתי מורעל לצבא אך זה החל לרדת בעקבות ההתחזקות ובמיוחד בגלל שצבא ודת לא הולך ביחד. הייתי בגדנא של השייטת וירדתי שם ברמות מטורפות מבחינה רוחנית, אין שנייה ללמוד תורה כל הזמן אתה עסוק בדברים שלא קשורים למה שהקדוש ברוך הוא ציווה אותנו,יש שם בנות, התפילות הם לא תפילות כמו שצריך! ואני מתלבט האם ללכת לישיבה רגילה או להסדר, הרי נכון הכל טוב וזה מצווה ללכת לצבא אבל זה בא על חשבון לימוד תורה והתקדמות רוחנית ועבודת השם באמת בלי כל מיני דברים שמסביב והצבא יכול להפיל בן אדם מבחינה דתית! וחוץ מזה מלדעתי הקדוש ברוך הוא מעדיף שאני אלך לישיבה רגילה ללמוד ולעשות את רצונו וזה הכי חשוב.
אז אשמח לשמוע את דעתך בנושא, למה לי ללכת לצבא? להסדר? למיכנה? או לכל מסלול כזה ואחר ולא ללכת לישיבה רגילה?
תודה רבה!!!
תשובה
שלום וברכה
ב"ה שאתה מתלבט בין דברים טובים, ורוצה להימנע מלעשות דברים לא טובים. זה המצב הטוב של האדם, שבו הוא מחפש מהו הדבר הטוב לעשות, והוא לא צריך להתמודד עם השאלות מה לא לעשות.
אנחנו עושים את מה שריבונו של עולם ציווה עלינו, ולא קובעים לקב"ה מה הוא ציווה אותנו, אלא קוראים את הדברים בהלכה ובתורה. בשל העובדה שהוא ציווה עלינו ללמוד תורה וללכת לצבא – אנחנו לומדים תורה והולכים לצבא. כשאנו לומדים תורה – אנו משקיעים את עצמנו בלימוד תורה, וכשאנו הולכים לצבא, אנחנו משרתים בנאמנות, מנסים להיות החיילים הטובים ביותר (אלה לא דברים שהקב"ה לא ציווה אותנו אלא להפך !), להימנע מעבירות, להתכוון בתפילה וכדו'.
על כן, נראה לי כי הדבר הנכון לעשות הוא למצוא את המסלול הטוב ביותר לקיומם של שני אלה. אני כמובן תומך במסלול ההסדר, אולם אם מתאים לך משהו אחר – עשה משהו אחר, ובלבד שהוא יהיה קשור לשני הדברים גם יחד.
כל טוב ובהצלחה גדולה
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם