בניגוד לסלבס אחרים, השחקנית נועה אסטנג'לוב, לא חושפת למי תצביע בבחירות. בסרטון שהעלתה לחשבון האינסטגרם שלה, היא יוצאת נגד הציפייה עצמה, ונגד הלחץ שמופעל על מפורסמים לחשוף את דעתם. "אני לא יכולה לראות כבר את כל הראיונות הצולבים ברשת של כל אדם שהוא משפיען או קצת מוכר, להגיד את הדעה הפוליטית שלו או למי הוא מצביע", היא אומרת.
"אני לא רוצה שכולם יחשבו כמוני"
"אני מרגישה שנוצרה איזו ציפייה כמעט אלימה שכל אדם יגיד את הדעה שלו", היא ממשיכה, "ואם לא, הוא אוטומטית משתייך כאילו למחנה הפחדנים: 'הוא פחדן'. אני פה להגיד לכם, זה משהו לא סבבה". לדבריה, הדרישה מהמפורסמים מתנגשת עם עיקרון בסיסי: "יש סיבה שבישראל הבחירות הן אנונימיות ודיסקרטיות". במקום לחשוף את הפתק שלה, היא מציעה לעודד אנשים ללכת להצביע, ולחקור וללמוד כדי לגבש בחירה חופשית על דעת עצמם.
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
היא מסבירה גם למה היא נמנעת: "אני לא חושבת שמתפקידי, בגלל שאני מוכרת, לנסות להשפיע על אנשים שאולי יש להם קצת פחות ידע, ולהכניס להם רעיון לראש של מי להצביע". היא אמנם יכולה להגיד את דעתה, כך אמרה, "אבל אני לא חושבת שיש בזה תועלת". ואת הסרטון היא חותמת במסר ברור: "אני לא רוצה שכולם יחשבו כמוני. אני רוצה שכל אחד יחשוב דעה עצמאית. אבל די עם השיוך האוטומטי הזה, כאילו כולם חייבים להגיד".