סערה בערוץ 14: הפאנליסט שעזב את "הפטריוטים" שובר שתיקה

פרופסור משה כהן אליה שובר שתיקה ומתייחס להחלטתו לעזוב את "הפטריוטים": "אני יודע שיש כעס על תכנית הפטריוטים ועל ינון בעקבות עזיבתי"

חדשות כיפה חדשות כיפה 23/04/26 19:12 ו באייר התשפו | עודכן בתאריך 30/04/26 23:22

סערה בערוץ 14: הפאנליסט שעזב את "הפטריוטים" שובר שתיקה
ינון מגל, צילום: צילום מסך ערוץ 14

עזיבתו של כוכב "הפטריוטים", פרופסור משה כהן אליה, הצליחה לעורר סערה בקרב צופי ומעריצי ערוץ 14, עד כדי כך שחלקם איימו להפסיק לצפות בתוכנית. היום (ה') כהן-אליה התייחס לראשונה להחלטתו לעזוב את התוכנית וביקש מהצופים להמשיך ולצפות בתוכנית. בפוסט שהעלה לרשת, הפרופסור פתח הכל על העזיבה. "חברים, אני יודע שיש כעס על תכנית הפטריוטים ועל ינון בעקבות עזיבתי" כתב.

כהן-אליה הבהיר: "אני רוצה להדגיש שהבעיה שלי לא היתה עם ינון" כתב. "להיפך, הוא אחלה ואני אוהב מאוד אותו ואת שאר הפאנליסטים. אני קורא לאנשים להמשיך ולצפות בתכנית, למרות עזיבתי. התכנית היא בעלת חשיבות עליונה עבור עם ישראל. אסור לנו לירות לעצמנו ברגליים".

משה כהן אליה
משה כהן אליה, צילום: ערוץ 14

ערוץ 14: הוא השתמש בערוץ לצורך גיוס כספים

מוקדם יותר, בערוץ 14 הוציאו הודעה רשמית והתייחסו לעזיבתו, בטענה שאינה קשורה לדעותיו האישיות אלא לניסיון שלו לגייס כספים למחאתו נגד בכירי בית המשפט העליון. "מזה כשלוש שנים שפרופ' משה כהן אליה מתקבל ע"י אנשי הערוץ באהבה ובחפץ לב ומקבל במה להשמיע את דעותיו באופן חופשי לחלוטין", נכתב מטעם הערוץ, "לאחר שכהן-אליה החל להשתמש בערוץ לצורך גיוס כספים, הובהר לו שזה מנוגד לכללים - והוא החליט לעזוב. אנו מאחלים לו בהצלחה בהמשך הדרך".

כזכור, הפרופסור ניסה לסחוף את צופי התוכנית לקחת חלק בעצומה שלו לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ובה דרש לבצע סנקציות אמריקאיות נגד בכירי בית המשפט העליון בישראל - הנשיא יצחק עמית והיועצת המשפטית לממשלה גלי ביהרב מיארה. העצומה הצליחה לפלג את פאנל "הפטריוטים" ולגרום אפילו למנחה התוכנית ינון מגל להיקלע לוויכוח סוער עם הפאנליסט. זמן קצר לאחר הסערות באולפן החליט הפרופסור לעזוב את התוכנית במפתיע.