סיפור שכתבה תמר רטי, פסיכולוגית סרוגה משעלבים, זכה במקום השני בתחרות הסיפור הקצר של עיתון "הארץ" לשנת תשפ"ו. הסיפור, בשם "סימנים חיוביים", נבחר מתוך כאלף סיפורים שהוגשו. התחרות מתקיימת כל שנה ומיועדת לכותבים שלא פרסמו ספר פרוזה מפרי עטם ושהסיפור שכתבו לא התפרסם עד כה בבימה אחרת.
בעבר ייסדה את מוסף התרבות של "מקור ראשון"
רטי, בת 49, נשואה ואמא לחמישה, היא חברת הקיבוץ הדתי שעלבים ופסיכולוגית במקצועה, מטפלת במסגרת השירות הציבורי ובקליניקה פרטית. בעבר נמנתה עם מערכת עיתון "מקור ראשון", ייסדה את מוסף התרבות של העיתון וערכה אותו. הסיפור שכתבה בנוי בכמה שכבות וחלקו מתרחש בסדנה לכתיבה יוצרת במחלקה פתוחה של מרכז לבריאות נפש. הסיפור פורסם במוסף חגיגי של "תרבות וספרות" וזיכה את המחברת בפרס כספי בסכום לא ידוע.
לפי תקנון התחרות, הסיפורים נקראו בעילום שם על ידי שלושה שופטים המתחלפים בכל שנה. השנה ישבו על כס השיפוט אנשי הספרות אדיבה גפן, עודד מנדה-לוי ועליזה ציגלר ובנימוקי השופטים נכתב כי "הסיפור 'סימנים חיוביים' מצליח באופן מרשים להמיר בלשון פריכה הרגשות מופשטות של דיכאון והתפרקות לחוויה פיסית ומוחשית בדרך של כיסוי וגילוי הדרגתי. עיבוד מודע של חומרי החיים וסיפורם מחדש שוב ושוב משקפים בעוצמה את כוחה המרפא של הכתיבה".
הזוכה במקום הראשון
במקום הראשון זכה הסיפור "קונטיקט" של טל קליינפלד, רוקחת בת 54 מתל אביב, המתאר ניסיון של אמא לחלץ את בנה החייל מכניסה לעזה. "פרס ראשון. לא היו לנו ספקות", כתבו השופטים על הסיפור והזכייה. במקום השלישי בתחרות זכה הסיפור "הקאובוי משדרות רוטשילד" של דדי ירון, איש קריאייטיב בן 42 מפרדסיה. בנימוקי השופטים על זכייתו של ירון נכתב כי הסיפור "מפרק את האתוס הגברי לגורמים".