איילת שקד: "אבא שלי אמר לא ללכת ללמוד משפטים"

שרת המשפטים לשעבר התארחה בכנס של נשים בעולם המשפט וחשפה סיפור אישי מהשנים הראשונות אחרי השירות הצבאי: "רציתי ללמוד משפטים ואבא שלי אמר לי 'עזבי, מחשבים זה העתיד'"

חדשות כיפה חדשות כיפה 18/02/26 15:25 א באדר התשפו

איילת שקד: "אבא שלי אמר לא ללכת ללמוד משפטים"
איילת שקד, ארכיון, צילום: Miriam Alster,Flash90

כל מי שמכיר את חברת הכנסת לשעבר איילת שקד יקשר אותה באופן אוטומטי לתחום המשפטים, לאחר שנים של עשייה בתחום ואפילו קדנציה כשרת המשפטים של ישראל. אך מסתבר שהדרך לתחום לא הייתה סלולה עבורה, ולא כולם במשפחה תמכו בבחירה הזאת. אתמול (ג') שרת המשפטים לשעבר התארחה בכנס נשים משפט ועסקים של משרד פישר בכר חן. במהלך פאנל בו השתתפה סיפרה שקד על הדרך שלה לעולם המשפט וחשפה פרט מפתיע מעברה.

איילת שקד: אבא שלי ניסה להוריד אותי מלימודי משפטים

"כשהשתחררתי רציתי ללמוד משפטים", אמרה שקד, "אבל אבא שלי אמר לי 'עזבי, מחשבים זה העתיד, לכי תלמדי הנדסה'". שקד סיפרה כי לבסוף היא החליטה ללמוד הנדסת חשמל ומדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב. "ארבע שנים של סיוט", תיארה שקד והוסיפה: "תמיד כשרציתי קצת לנוח הייתי הולכת לקפיטריה של משפטים, היה נראה לי עולם נורמלי".