מנכ"ל מפלגת הציונות הדתית: "גאווה להיות הפראיירים של המדינה"

יהודה ולד סיים סבב מילואים ארוך בגבול הצפון וסיכם את התקופה בפוסט חשוף. על הכאב מול מי שלא מתגייס, המחיר המשפחתי, ונתוני ההתייצבות המרשימים בגדוד שלו. וגם: הצו הבא כבר בדרך

חדשות כיפה חדשות כיפה 04/01/26 12:47 טו בטבת התשפו

מנכ"ל מפלגת הציונות הדתית: "גאווה להיות הפראיירים של המדינה"
יהודה ולד במילואים בחאן יונס, צילום: יוני פאשה

אחרי למעלה משלושה חודשים של שירות מבצעי אינטנסיבי בגבול הצפון, יהודה ולד, המכהן באזרחות כמנכ"ל מפלגת הציונות הדתית, פשט את המדים (באופן זמני) ופרסם סיכום תקופה כנה וישיר.

ולד, ששירת כצלף, מתאר ביושר את כובד "האלונקה" ואת המחירים המשמעותיים שמשלמים המילואימניקים בחיי המשפחה והעבודה. בטקסט שפרסם הוא לא חוסך ביקורת וכאב על "אות הקין שנחקק במצחה של החברה החרדית", ועל אלו שבחרו להפסיק להגיע.

למרות הקשיים, ולד מציג נתון מרשים של מעל 94% התייצבות בגדוד שלו בסבב הנוכחי, ומדגיש את תחושת השליחות ההיסטורית. "מה שלא זכו לפני 80 שנה הסבים והסבתות שלנו... אנחנו זוכים", הוא כותב, ומגדיר מחדש את המושג הישראלי המוכר: "זה גבורה להיות פראייר, כי זו גאווה להיות הפראיירים של המדינה".

המנוחה, אגב, תהיה קצרה. ולד מעדכן כי הצו הבא לקיץ, הפעם לגזרת עזה, כבר התקבל.