בין דוכני האתרוגים והריחות של סכך טרי בשוק ארבעת המינים שבשוק מחנה יהודה, הפתיעו אנשי לשכתו של ראש העיר ירושלים, משה ליאון, עם עוגת יום הולדת חגיגית - בצורת סמל העיר: האריה.
ליאון, שחוגג יום הולדת בצל חג הסוכות, התקבל בשירת "יום הולדת שמח" ובמחיאות כפיים מצד הסוחרים והמבקרים במקום. אך כשנשאל מהי משאלתו ליום ההולדת, התשובה הפכה את הרגע החגיגי לרגע של התרגשות לאומית.
"יש לי 48 משאלות", השיב ראש העיר, "ועל כולן אתפלל שיתגשמו מיד" - כשהכוונה ברורה: שחרורם של 48 החטופים שעדיין מוחזקים בעזה, שנתיים לאחר שנחטפו.
ליאון הוסיף: "ביום הולדת נהוג לבקש משאלה אישית. השנה, משאלתי ודאי משותפת לכל עם ישראל - לראות את 48 החטופים והחטופה כאן, במדינתנו. שנתיים של סבל חייבות להסתיים. זו משאלתי, ובעזרת השם, היא תתגשם במהרה."