לאחר הפרסום בחדשות כיפה על הסרטון הגזעני של אולפנת חורב, בו מוצגות נערות שצבעו את פניהן בשחור תחת הכותרת "אם האולפנה הייתה מזרחית", ברשת מגיבים בזעזוע: "הנהלת בית הספר חייבת לעשות חשבון נפש עמוק"
הרשת כולה סוערת מהפרסום הראשון של חדשות כיפה אודות הסרטון של אולפנת חורב, בו תלמידות האולפנה צבעו בנות האולפנה את הפנים בשחור ולעגו ליוצאי עדות המזרח ולרבנים מזרחיים. כותרת הקליפ היא "אם האולפנה הייתה מזרחית" ובמסגרתו התלמידות "המזרחיות" רוקדות על שולחנות, וכאשר באולפנה האשכנזית המנהלת מעירה על צניעות ושולחת תלמידה להחליף בגדים, באולפנה "המזרחית" המנהלת והתלמידה מחליפות מילים כמו: "כפרה, חיים שלי ובעזרת השם".
— שירית אביטן כהן Shirit Avitan Cohen (@Shiritc) April 13, 2023
"הנהלת בית הספר חייבת לעשות חשבון נפש עמוק"
שירית אביטן, העיתונאית הסרוגה, שיתפה את הסרטון והגיבה בחשבון הטוויטר שלה, "אין עצוב כזה". גם נעמה לזימי, חברת הכנסת מטעם מפלגת העבודה, צייצה, "הסרטון הזה גזעני כל כך שזה כואב", כתבה, "לא אאשים את הנערות אלא את האקלים החינוכי והחברתי שנותן לזה נוכחות ולגיטימציה. אני מקווה שהתגובות המזועזעות נשמעות עכשיו גם בקהילה שלהן ובטח בבית הספר שהנהלתו חייבת לעשות חשבון נפש עמוק".
"
הסרטון הזה גזעני כל כך שזה כואב.
לא אאשים את הנערות אלא את האקלים החינוכי והחברתי שנותן לזה נוכחות ולגיטימציה. אני מקווה שהתגובות המזועזעות נשמעות עכשיו גם בקהילה שלהן ובטח בבית הספר שהנהלתו חייבת לעשות חשבון נפש עמוק. https://t.co/TJaDhik2Od
— Naama Lazimi - נעמה לזימי (@naamalazimi) April 13, 2023