טליאטלה עם קרם עגבניות צלויות וריקוטה

חדשות כיפה חדשות כיפה 18/05/20 16:07 כד באייר התשפ

טליאטלה עם קרם עגבניות צלויות וריקוטה, צילום: נמרוד סונדרס
טליאטלה עם קרם עגבניות צלויות וריקוטה, צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

ל-4 מנות:

1 חבילה טליאטלה אמיליאנה ברילה

לרוטב:

1 סלסלה (כחצי קילו) עגבניות שרי חצויות

2 כפות שמן זית

4 שיני שום שלמות

1 צ׳ילי או פחות (לא חובה)

3 גבעולי תימין

מלח ופלפל שחור גרוס

1 200 גרם גבינת ריקוטה

חופן עלי בזיליקום

הוראות הכנה

מכינים קרם עגבניות צלויות: מחממים מחבת צלייה או גריל. מתבלים את העגבניות בשמן זית, שום, צ׳ילי, תימין, מלח ופלפל וצולים כחצי שעה או עד הזהבה. מצננים וטוחנים את העגבניות עם המיצים שלהן, חומרי התיבול הנוספים וחצי מכמות הריקוטה, עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. טועמים ומאזנים תיבול.

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן או עד לדרגת אל דנטה.

מרכיבים את המנה ומגישים: מסננים את הפסטה, מחזירים לסיר ומערבבים עם הרוטב. מעבירים לצלחות הגשה, מפוררים ריקוטה, מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.

המתכון באדיבות המותג ברילה

כתבות נוספות