טיאן ירקות בסגנון פרובאנס

חדשות כיפה חדשות כיפה 05/05/20 13:46 יא באייר התשפ

טיאן ירקות בסגנון פרובאנס, צילום: המותג Teka
טיאן ירקות בסגנון פרובאנס, צילום: המותג Teka

מצרכים

עבור 4 סועדים)

30 מ''ל שמן זית כתית

15 גר' רוטב עגבניות

2 בצלים אדומים, מקולפים

3 עגבניות בינוניות

1 קישוא

1 חציל

10 גר' צמחי תבלין

מלח

פלפל שחור

אבקת שום

20 גר' גבינת פרמז'ן, מגוררת

הוראות הכנה

חממו תנור לחום של כ-200ºC.

שטפו את כל הירקות וחתכו אותם לפרוסות דקות. ודאו שכל הפיסות חתוכות בצורה שווה.

שמנו תבנית אפייה העשויה מקרמיקה בעזרת מעט שמן זית וכסו את התחתית ברוטב העגבניות.

סדרו את הירקות החתוכים מסביב לקו המתאר של התבנית, כך שיצרו מסגרת, לאחר מכן, מלאו את מרכז התבנית באותו האופן שסידרתם את המסגרת.

פזרו את צמחי התבלין על כל הירקות. תבלו בעזרת מלח, פלפל ואבקת שום, וטפטפו שמן זית.

הניחו את התבנית בתנור, כסו אותה ברדיד אלומיניום ואפו למשך כ-30 או 40 דקות.

הסירו את הרדיד ופזרו את גבינת הפרמז'ן מלמעלה. בשלו ללא כיסוי במשך כ-15 דקות נוספות.

הניחו את התבנית בצד למשך מספר דקות לפני ההגשה.

המתכון באדיבות המותג Teka

כתבות נוספות