קינוח מושלם לשבת - מלכת החלבה

הקונדיטורית אורי שניידר, מביאה לכם מתכון לקינוח בטעם מיוחד, כזה שלא תרצו שיסתיים, והשבת-מלכת החלבה

חדשות כיפה אורי שניידר - קונדיטורית 23/04/20 14:35 כט בניסן התשפ

קינוח מושלם לשבת - מלכת החלבה
מלכת החלבה, צילום: אורי שניידר

לכבוד השבת הקרובה, הבאתי לכם מתכון לעוגת קרם מפנקת, מלאת געגועים לשוק מחנה יהודה על דוכני החלבה והתבלינים שבו. היא עשירה מאוד, מלאה בטעמים דומיננטיים: חלבה, דבש, קפה, שוקולד, פיסטוק, ומושלמת בשביל משקיענים שרוצים לתבל את השבת עם זיכרונות מהריחות והטעמים של הרחוב.

 

לקרם חלבה:

חצי כוס טחינה גולמית
רבע כוס דבש

מערבבים היטב יחד בקערה עד שהחומרים מתאחדים לקרם

50 גר' שמנת
100 גר' שוקולד לבן
כף קפה נמס

מחממים במיקרוגל במשך דקה, מערבבים עד לאיחוד. שופכים אל תערובת החלבה וטורפים היטב.

250 מל' שמנת מתוקה, מקציפים לקצפת רכה ומקפלים אל תוך המוס.

ממיסים 100 גר' שוקולד מריר בפולסים במיקרוגל. שופכים אל המוס ומערבבים חלקית ליצירת דוגמת שיש. שופכים לתבנית אינגליש קייק או רינג מלבני ומקפיאים ללילה.

60 גר' פצפוצי אורז
60 גר' שוקולד מריר מומס

לערבב יחד עד לאיחוד ולשטח על המוס. להקפיא לחצי שעה נוספת ולשחרר מהתבנית. המוס יהיה מעט רך וזה בסדר. 

לקראת ציפוי העוגה, צריך להפוך אותה על צלחת כך שתחתית הפצפוצים תהיה למטה (היא מחזיקה היטב את העוגה הרכה) והחלק הקרמי - למעלה

 

לציפוי שוקולד שביר:

200 גר' שוקולד מריר
4 כפות שמן

נמיס את השוקולד במיקרוגל בפולסים ונערבב את השמן פנימה. כשהציפוי מתקרר מעט, נשפוך אותו בכף על העוגה הקפואה. נקפיד לצפות את כל הצדדים. נכניס למקרר עד להתקשות.

50 גר' שוקולד חלב

נכניס לשקית זילוף ונמיס בתוך כוס מים רותחים. נגזור חור קטן ונקשט את העוגה בדוגמת פסים.

 

טראפלס חלבה:

טחינה גולמית
דבש
שברי פיסטוקים

נערבב בקערה קטנה מעט טחינה גולמית עם דבש. אנחנו רוצים להגיע למרקם משחתי שאפשר לגלגל לכדורים. נגלגל כדורים קטנים (אני שקלתי אותם כך שכל אחד יהיה 7 גר'). נגלגל כל כדור בשברי פיסטוקים ונניח על העוגה.

 

קצפת לקישוט:

נקציף 100 גר' שמנת מתוקה עד למרקם יציב. ניתן להוסיף קצת אבקת קפה ולקפל פנימה לצבע שחום. נזלף קישוטים באמצעות צנתר כוכב.

 

לאופן ההכנה המדויק, צפו בסרטון:


 

 

מוזמנים אליי לאינסטגרם Ori_schneider, טעים שם!

שבת שלום