שבלולי שמרים עם שברי שוקולד לבן ואגוזים

חדשות כיפה חדשות כיפה 19/01/20 14:02 כב בטבת התשפ

צילום: סטודיו כרמית
צילום: סטודיו כרמית

מצרכים

מצרכים לכ-24 שבלולים:

לבצק:

500 גרם קמח שמרים

1 מיכל שמנת מתוקה לבישול

1/4 כוס סוכר דמררה

75 גרם חמאה

1 ביצה טרופה

למילוי:

1 כוס ממרח אגוזים או שקדים טבעי לא ממותק

1 כוס שברי שוקולד אגו לבן של כרמית

1 כוס אגוזים טחונים גס (לוז, פקאן, מלך)

6 כפות סוכר דמררה

הוראות הכנה

מחממים מעט את השמנת והחמאה עד שהנוזלים פושרים.

במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק במשך כ-3 דקות לבצק רך ואחיד .

עוטפים במגבת לחה ומתפיחים במשך כ-שעה וחצי. מחלקים את הבצק לשניים.

על משטח מקומח מרדדים כל חלק קלות ליריעה מלבנית, ארוכה וצרה בעובי כחצי ס"מ.

מורחים שכבה נדיבה של ממרח אגוזים (כחצי כוס) מפזרים מעל את שאר מרכיבי המילוי באופן אחיד.

מגלגלים לגליל ארוך ומהודק.

בעזרת סכין חדה מאוד חותכים כ-12 פרוסות עגולות ברוחב כ-2 ס"מ.

מסדרים את הפרוסות בתוך תבנית שקעים או קוקוטים אישיים. חוזרים על אותה פעולה גם עם החלק השני של הבצק. מכסים ומתפיחים שוב במשך כחצי שעה.

אופים בתנור בחום בינוני ,180 מעלות במשך כ-20 דקות למאפים אישיים. (המאפים מתקבלים זהובים ורכים – זהירות לא לאפות יותר מדיי)

המתכון באדיבות כרמית

כתבות נוספות