המתכון של יונתן דובוב לקציצות חורפיות מושלמות

מתכון לשבת עם חותמת איכות והמלצה מהאנשים שקרובים לצלחת, והשבת - המתכון של יונתן דובוב או יותר נכון של אשתו, לקציצות בשר חורפיות וטעימות. ומה המתכון שלכם?

חדשות כיפה חדשות כיפה 09/01/20 16:47 יב בטבת התשפ

המתכון של יונתן דובוב לקציצות חורפיות מושלמות
המתכון, צילום: שילה גרנביץ

מתכון שאשתי מכינה באמצעות ידיה המופלאות, עם הרבה נשמה ותבלינים. כחלק מאימוץ אורח חיים בריא, אין פה פחמימות מיותרות בקציצות, אלא ירקות שמאפשרות גם למי ששומר על הגזרה לאכול את הקציצות האלה עוד ועוד וללקק את האצבעות. עם הרוטב המבעבע זה מתכון מושלם לשבת חורפית. 

לקציצות:

חצי קילו בשר בקר משובח וטרי, עדיף מחלקים בעלי אחוז שומן בינוני. 
1 גזר מגורד דק דק
1 בצל קצוץ דק מטוגן
לתבלינים -
כפית ראס אל חנות
כפית פפריקה אדומה
כפית כורכום 
חצי כפית מלח ופלפל
חצי כפית סודה לשתיה
אופן ההכנה-
טוחנים את הבשר יחד עם התבלינים והירקות המגורדים, מגלגלים לקציצות בעובי של אגרוף כף יד, ושמים במקרר ל 3 שעות שינוח קצת והתערובת תאחד לתוכה את המרכיבים. 

לרוטב:

מטגנים ביחד 2 בצלים ושום במעט שמן על אש נמוכה. מוסיפים תוך כדי בחישה-
2 כפות פפריקה
כף כורכום
כף ראס אל חנות
כפית מלח ופלפל.
קערת עגבניות חתוכות דק
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות של מים.
סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה. 
מוסיפים את הקציצות לסיר ומפזרים מעל כוסברה ופטרוזיליה קצוצים (לא חובה אבל מוסיף המון טעם למי שאוהב!)
אחרי כחצי שעה מכבים את האש, ושמים בצלחת עמוקה את הקציצות עם הרוטב, שיכול לשמש גם כמצע אורז. אופציית הגשה נוספת היא בחלה קטנה שחתוכה לשניים, עם 3 קציצות בתוכה וגוף החלה שסופח אליו את הרוטב. 
בתיאבון!
 

צילום: יונתן דובוב


למתכונים נוספים של 'קרובים לצלחת'