לביבות סלק או גבינה? העיקר שיהיה מטוגן בהמון שמן

נס פך השמן שהביא לנו את כל מאכלי השמן והסיפור של יהודית וכוס החלב איתה ניצחה שמביאים לנו את מאכלי הגבינה, והלביבות שהן הלב של החג, הכל יחד יוצר שילוב מהמם של סוגי לביבות מדהימים, שני מתכונים ללביבות מיוחדות לקראת סוף החנוכה, בתאבון

חדשות כיפה חנה פנט 29/12/19 08:00 א בטבת התשפ

לביבות סלק או גבינה? העיקר שיהיה מטוגן בהמון שמן
צילום: shutterstock

חנוכה כבר כמעט נגמר ואין כמו בישולים וטיגונים שמתאימים לאווירת החג, אז מה יש לנו בחג?
נס פח השמן הוא הדבר המשמעותי, ולכבוד זה מטגנים רבותיי, שימו לב מטגנים בשמן ולא אופים בתנור, והדיאטה מה יהא עליה? זה לביבות מירקות, לא נחשב?

לביבות הסלק המצוינות האלה הן גם טבעוניות ואפשר גם להתאימן לצליאקים:
 

 

צילום: חנה פנט


רכיבים:

4 סלקים, אני קונה את אלו המבושלים ונמכרים בואקום.

כוס וחצי קוואקר טחון  - קונה קוואקר רגיל וטוחנת (יש גם נטול גלוטן)

1 בצל קצוץ

2 שיני שום

מלח, פלפל

כף פטרוזיליה קצוצה

2 כפות שמן

כף מיץ לימון

רבע כפית סוכר

 

אופן ההכנה:
את הסלק מגררים על מגררת גסה, לא לשפוך את הנוזל שבאריזה.
מוסיפים את שאר הרכיבים, מערבבים, אם צריך מוסיפים עוד מעט מהנוזל, כך שניתן יהיה ליצור קציצות. מניחים ל-10 דקות, צרים קציצות, מטגנים במחבת בשמן חצי עמוק.
 

צילום: חנה פנט


מה עוד יש לנו בחג הזה? חוץ מהמכבים הגיבורים זכורה לטוב יהודית שפיתתה את אוליפרנס, שר צבא יוון, עם גבינה מלוחה חלב ויין וכרתה את ראשו. לכבוד הנס שאירע אנחנו מרבים במאכלי חלב בחנוכה.

אז מה דעתכם על לביבות גבינה עם עשבי תיבול?

רכיבים:

1 קופסת גבינת פטה 16%

4 בצלים ירוקים קצוצים

3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

3-4 ביצים

2-3 כפות קמח (אופציונאלי)

מעט מלח ופלפל שחור

שמן לטיגון
 

אופן ההכנה:

מגררים את גבינת הפטה

מוסיפים את שאר הרכיבים

מערבבים ומטגנים לביבות

צילום: חנה פנט


למתכוני חנוכה נוספים