המתכון המדהים של חיותה דויטש לעלי אורז ממולאים

מתכון לשבת עם חותמת איכות והמלצה מהאנשים שקרובים לצלחת, והשבת - הסופרת חיותה דויטש מספרת לנו על החיבה שלה לבלינצ'ס מתוקים או מלוחים ומפנקת במתכון משלה לעלי אורז ממולאים. ומה המתכון שלכם?

חדשות כיפה
יד בכסלו התשפ
,
12 בדצמבר, 2019 11:01

צילום: פלאש 90, חיותה דויטש וסטודיו כיפה

עלי אורז ממולאים (בלינצ'ס לבריאותניים ולעצלנים):

ייתכן כי מוצאה הווינאי של סבתי הוא הסיבה הגנטית וההיסטורית לחיבתי את הבלינצ'ס הממולאים. בין מתוקים, ובין מלוחים. שני מכשולים מרכזיים עמדו בדרכה של אהבתי זו א. הטרחה המוגזמת שבהכנת העיסה וטיגונה לכדי עלה המדויק ודקיק ב. הגלוטן, המשקל והקלוריות. 
היום שבו גיליתי את נפלאות עלי האורז השקופים, והקלות הבלתי נתפסת של ההכנה והמילוי שלהם, היה ממש יום חג, ואם נדייק – ערב שבת, מוצלח במיוחד. הנה הוראות ההכנה ושלל האפשרויות. ותודה לחמותי היקרה צילה, שממנה למדתי את כל אלה (וגם צילמה לכבודכם את הנ"ל).

המצרכים:
חבילת עלי אורז שקופים (לא רק בחנויות טבע!)

למילוי: 
מתוק חלבי – גבינה לבנה, עם סוכר, קינמון צימוקים וביצה.
מתוק פרווה ללא סוכר – מאדים תפוחי עץ זהובים במחבת עם מעט שמן וקינמון עד להזהבה
מלוח פרווה – פירה תפוחי אדמה, בצל מטוגן וביצה. (בתמונה)
בשרי – בשר טחון מטוגן קלות עם בצל ותבלינים.

אופן ההכנה:
משרים כל עלה אורז כדקה – דקה וחצי במים קרים  (!) עד ריכוך, אבל לא מדי.
מניחים את העלה הרך על צלחת, ממלאים במילוי וסוגרים, כמו עלה של בלינצ'ס.
מניחים את העלים הממולאים על נייר אפייה משומן, בתבנית.
אופים בחום די גבוה, כעשר דקות.
* החלק הקשה בסיפור – להמתין דקה וחצי להתרככות העלה. כדי לחסוך בזמן אני עובדת עם שתיים או שלש תבניות זכוכית עמוקות שבהן אני משרה בבת אחת שניים או שלשה עלים (אחד בכל תבנית. אחרת הם נדבקים זה לזה).
 

לפני האפייה

לפני האפייהצילום: חיותה דויטש

אחרי האפייה

אחרי האפייהצילום: חיותה דויטש

 

למתכונים נוספים של 'קרובים לצלחת' 

עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

יוגב עם פרץ וסמוטריץ' צילום: פלאש 90. יונתן זינדל

מוטי יוגב מזגזג: "החלטתי לא להוריד את שמי מהרשימה"

קרא עוד