המתכון של איה קרמרמן לסלט גריסים בריא וטעים

מתכון לשבת עם חותמת איכות והמלצה מהאנשים שקרובים לצלחת, והשבת - איה קרמרמן מביאה לנו מתכון מעולה לסלט גריסים מספר המתכונים שהוציאה. אז מה המתכון שלכם?

חדשות כיפה חדשות כיפה 28/11/19 11:55 ל בחשון התשפ

המתכון של איה קרמרמן לסלט גריסים בריא וטעים
צילום: יעל אילן, סטודיו כיפה

כשבחרתי את המתכונים לספר ״מתרגשת״ נאלצתי לעשות בירור עמוק ולהחליט מי מבין מאות המתכונים שנתתי בטור יכנס לספר. זו לא היתה בחירה קלה. ולנגד עיניי היו שתי משימות. האחת בריאות. להבריא את הבתים של כולנו. לתת כלי עבודה לאימהות. השניה שיהיה קל להכנה וטעים. פשוט טעים. 
לקראת התחלת החורף, אני בוחרת לתת את המתכון הזה, מבין מתכוני הספר, דווקא בגלל יחודו. לגריסים יש כוח של ייבוש. טוב לאכול אותם בזמן צינון. אבל "סלט גריסים", הוא לא לייבוש ולא לצינון. הוא פשוט טעים. בלי תירוצים. השאר- צ׳ופר.


מרכיבים: (4-6 מנות)

1 כוס גריסים שטופים היטב
1/2 כוס עלי קייל פרוסים לרצועות דקיקות
מיץ סחוט מ-1 לימון 
1/2 כפית מלח
3 מקלות סלרי קצוצים פלוס העלים
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים מעט וקצוצים גס
להגשה: 2-3 כפות שמן זית

אופן הכנה:

1. שמים את הגריסים בסיר עם 3 כוסות מים. מבשלים מכוסה (משאירים קצת פתוח שלא יגלוש) על להבה קטנה כ 50 דקות עד שהגריסים רכים אבל לא קווץ'. אם המים נספגו אך הגריסים עדיין קשים בפנים, מוסיפים עוד 1/2 כוס רותחים וממשיכים לבשל. מוסיפים לגריסים החמים לימון ומלח (הם יספגו את הטעמים לעומק) ומערבבים.
2. מעבירים את הגריסים המתובלים לקערה עם יתר המרכיבים ומערבבים. מזלפים שמן זית ומגישים.


המתכון מתוך הספר ״מתרגשת״ של איה קרמרמן בכל חנויות הספרים.


למתכונים נוספים של 'קרובים לצלחת'