המתכון של רוחמה בן יוסף לחלות שבת מושלמות

מתכון לשבת עם חותמת איכות והמלצה מהאנשים שקרובים לצלחת, והשבת - רוחמה בן יוסף מגישה לנו עם מלא אהבה את המתכון שלה לחלות שבת ביתיות וטעימות. אז מה המתכון שלכם?

חדשות כיפה חדשות כיפה 14/11/19 10:32 טז בחשון התשפ

המתכון של רוחמה בן יוסף לחלות שבת מושלמות
צילום: סיגל קרימולובסקי, סטודיו כיפה

חלות זה הדבר!
הכי מנחם ומשמח.
אנחנו אוהבים לארח שבת, ושמתי לב במהלך השנים שהדבר שהכי מרגש אנשים שלא רגילים לאוכל ביתי, זה חלות ביתיות. ואחרי שהתרגלתי להכין זה כבר הפך להיות חלק כל כך פשוט וזורם, שבסוף הוא הבסיס של הארוחה, עם החלה מנגבים את החציל והמטבוחה, ואת הרוטב של הדג, וטובלים קצת במרק, בקיצור, בסיסי.
אחרי שחיפשתי כל מיני מתכונים, ויצא כבד, ודחוס, ובצקי ולא יודעת מה, מצאתי את המנצח!
הוא איתי שנים, והרי הוא לפניכם:

הפרשת חלה יש הרבה דעות מאיזה כמות, אני עושה פשוט 2 קילו וזהו.. אז אפשר להכפיל את המתכון המובא כאן.

מצרכים:

1 קילו קמח 
3 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר (ואפשר לפרגן בעוד שתיים, ארבע...)
- לערבב את כל היבשים.
חצי כוס שמן
שלוש כוסות מים חמימים
1 כף שטוחה מלח

אופן ההכנה:

ללוש, ולהכניס את כל האהבה והתפילות והשמחה לקראת שבת :)
אחרי כמה פעמים תקלטי כמה מים בדיוק לפי הכוסות או העין.
אם דביק לא להיבהל, ללוש טוב, ואחרי שהבצק אחיד לשפוך מעט שמן זית ולעטוף מלמעלה.
הבצק צריך להיות רך.
להתפיח שעה, ואחרי שהוא מכפיל את הנפח להוריד אותו ולתת לו עוד רבע שעה. 
לחמם תנור ל180 מעלות. לארגן תבניות עם נייר אפיה, ביצה למרוח מלמעלה.
זה השלב של הפרשת חלה, עת רצון, זמן תפילות.
יש שנוהגות ליטול ידיים, להדליק נר, לתת צדקה- להפוך את הרגע הזה לבעל כמה שיותר משמעות ופועל טוב ואור. ואז מברכת ולוקחת חתיכה קטנה, שמה בצד ומתפללת על מי שבא לך. יש גם תפילה מיוחדת לזמן הזה.

ואז יוצרת חלות ולחמניות ומורחת עליהם ביצה, מפזרת מה שבא לך- שומשום, קצח, גרעיני חמנייה או דלעת.
אחרי כמה דקות שהן קצת תופחות, מכניסה לתנור ומכינה עוד תבנית.
מוציאה כשחום מלמעלה ומלמטה.
מכסה את הפרשת החלה בשתי שקיות וזורקת לפח.
אפשר להשתמש בבצק לפיצה, לפוקצ'ות ועוד.

שיהיה לשובע, לשבתות מלאות אור שמחה ואהבה

 

למתכונים נוספים של 'קרובים לצלחת'