הסוכה רחוקה וקשה לסחוב? ארוחה שלמה בתבנית אחת

חוץ מטעמי המקרא, לכל פרשה וחג יש את הטעמים שלה גם באוכל. חנה פנט - בעלת הבלוג "לאכול, לשנות, ליהנות" מביאה לכם את המתכונים שיביאו את פרשת השבוע והחגים עד לצלחת, מתכון חגיגי לחג הסוכות

חדשות כיפה חנה פנט 17/10/19 10:27 יח בתשרי התשפ

הסוכה רחוקה וקשה לסחוב? ארוחה שלמה בתבנית אחת
טעם הפרשה, צילום: סטודיו כיפה

בחג הסוכות אנו נודדים החוצה מהבית לסוכה לשבוע ימים, ישנן משפחות רבות שהסוכה נמצאת במרחק מהבית או מפרידים ביניהם מדרגות וקומות רבות דבר המקשה על הסחיבה והניוד של הכלים, האוכל ושאר הדברים הנדרשים לסעודות החג, לשם כך ישנו הצד הפרקטי במנהג שמתואר כבר בימי הביניים בהכנת קדרות אוכל גדולות שמכילות ארוחה שלמה, פשוט לחסוך בטרחה של הוצאת האוכל והבאתו לסוכה, בדיוק כאן ארוחה בתבנית אחת הכי מתאימה. 

נתחי עוף בירקות וטרגון

רכיבים:

בצל סגול אחד

פלפל אדום אחד

2 עגבניות בשלות

5 שיני שום קצוצים דק דק

3 ענפי טרגון (לא להגזים עם הטרגון, זה דומיננטי)

4 כרעיים עוף מחולקים לשוק וירך

רבע כוס שמן זית

תפו"א קטנטנים בקליפה חצויים

מלח גס ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:
 

ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף
מחממים את השמן ומטגנים להשחמה את נתחי העוף

 

צילום: חנה פננט

באותה מחבת נטגן את הירקות  החתוכים, נשחים אותם כשמונה דקות, נחזיר לסיר את נתחי העוף, נוסיף שום, טרגון מלח ופלפל. כוס מים רותחים. 
 

https://1.bp.blogspot.com/-iJ_89moYodw/WIUcNtL9JQI/AAAAAAAAPjs/7ebPeHIXnE4UN1488Hr6Zh2SNKnytBsDQCEw/s400/%25D7%25A2%25D7%2595%25D7%25A3%2B%25D7%2591%25D7%2598%25D7%25A8%25D7%2592%25D7%2595%25D7%259F2.JPG

ננמיך את הלהבה ונכסה את הסיר כ-30-40 דקות. בינתיים נשחים את תפו"א במחבת, נוסיף את תפו"א הצלויים למחבת עם נתחי העוף והירקות, ערבוב קל, ואז נכניס לגריל החם שבתנור לעוד חצי שעה.

חג שמח ושבת שלום!

לטורים נוספים

צילום: חנה פנט