והשבת, פותחים שנה עם ספר התורה!

חוץ מטעמי המקרא, לכל פרשה יש את הטעמים שלה גם באוכל. חנה פנט - בעלת הבלוג "לאכול, לשנות, ליהנות" מביאה לכם את המתכונים שיביאו את פרשת השבוע עד לצלחת

חנה פנט
ד בתשרי התשפ
,
03 באוקטובר, 2019 9:30
טעם הפרשה

טעם הפרשהצילום: סטודיו כיפה

פרשת וילך, שנקרא השבוע היא הפרשה הקצרה ביותר מבין פרשיות השבוע והיא מונה 30 פסוקים.
לרוב היא מצטרפת לפרשת ניצבים, השנה נקראה את הפרשה בשבת שבין ראש השנה ליום כיפור -פרשת שובה.

העניין המרכזי בפרשה הוא העברת ההנהגה ממשה, שמספר לעם שלא ייכנס עימם לארץ כנען, ליהושע עבדו, שנבחר ע"י ה' להנהיג אותם בכניסה לארץ ישראל. משה מחזק את בני ישראל שלא יפחדו מהמלחמה בעמי הארץ, כיוון שה' יעזור להם. משה מחזק גם את יהושע מחליפו: "וַיִּקְרָא מֹשֶׁה לִיהוֹשֻׁעַ, וַיֹּאמֶר אֵלָיו לְעֵינֵי כָל-יִשְׂרָאֵל חֲזַק וֶאֱמָץ (לא ז)" ובזאת, בעצם, מעודד את העם להאמין כי יהושע הוא האדם בו בחר ה' להיות המנהיג שיוביל את בני ישראל לכיבוש הארץ מידי היושבים בה. בהמשך פונה משה לכתיבת התורה ומסירתה  לכהנים ולזקני העם למשמרת, הוא גם מצווה עליהם שפעם בשבע שנים, בחג הסוכות, יקהילו את כל העם אל המקדש ויקריאו להם את דברי התורה: "בְּבוֹא כָל-יִשְׂרָאֵל, לֵרָאוֹת אֶת-פְּנֵי יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, בַּמָּקוֹם, אֲשֶׁר יִבְחָר:  תִּקְרָא אֶת-הַתּוֹרָה הַזֹּאת, נֶגֶד כָּל-יִשְׂרָאֵל--בְּאָזְנֵיהֶם."

לכבוד השבת נכין לנו ממתק ספרי תורה:

צילום: חנה פנט

רכיבים:

1/2 חב' בצק פילאס
כפית קינמון מעורבת ב-3/4 כוס סוכר
ביצה טרופה 


אופן ההכנה:

פותחים את הבצק ומחלקים למלבנים
מברישים כל מלבן בביצה טרופה
מפזרים בקצוות מתערובת הסוכר והקינמון

 

צילום: חנה פנט

 

מגלגלים קצת משני הצדדים

 

צילום: חנה פנט


בעזרת מזלג חורצים חורים בחלק הבצק שבאמצע, כדי למנוע את תפיחתו

צילום: חנה פנט


אופים בחום 200 מעלות כ- 20 דקות.

שבת שלום ובתאבון! 

לטורים נוספים


 

עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

ח"כ בני גנץ צילום: אריאל עפרון

בית הנשיא הודיע: המנדט להרכבת הממשלה יימסר לגנץ מחר בערב

קרא עוד