"תהא שנת פיתוח" - היינות שיפתחו לכם את השנה

לכבוד ראש השנה ולקראת שנת תש"פ שתהא שנת פיתוח, ראובן כהן בטור חגיגי על היינות הטובים ביותר מכל היקבים שהמילה פיתוח משמעותית עבורם בשנה זו ועבור צרכני היין בישראל

חדשות כיפה ראובן כהן 28/09/19 20:31 כח באלול התשעט

"תהא שנת פיתוח" - היינות שיפתחו לכם את השנה
טעם נרכש - טור יין

ראש השנה מתקרב ואנו נערכים לימי החג בגשמיות ורוחניות. אני אוהב להתבונן על ראש השנה משתי נקודות מבט, האחת מה עבר עליי השנה והפך אותי לאדם טוב יותר ומזה אני רוצה ללמוד, ונקודת המבט השניה מה הם הדברים שלא הספקתי השנה ואני רוצה להתפתח עוד ולהגשים בשנה שתבוא.

השנה הבאה עלינו לטובה תהיה תש"פ, תהא שנת פיתוח וכך חשבתי להקדיש את הטור ליינות מיקבים שהמילה פיתוח משמעותית עבורם בשנה זו ועבור צרכני היין בישראל. מאחל לכולנו שנת פיתוח בחיים האישיים, המקצועיים, פיתוח עסקי טוב לשוק היין הישראלי ולפיתוח זנים חדשים ויינות ארצישראליים מעולים. שנה טובה ומתוקה. 


נטע אדום 2017, יקב נטע

יקב צעיר של דור ההמשך מיקב ברבדו מיסודם של יעל ואיגי אלוני יחד עם זורי ארקין. היקב נולד מתוך רצון לייצר יינות קלילים, מלאי אופי ובאיכות מעולה. הפילוסופיה מאחורי היינות היא שינוי תרבות צריכת היין בישראל והפיכת המוצר ליומיומי, כזה שיוכל להשתלב בארוחת הערב או הצהריים של הישראלי הממוצע, או סתם עם חברים בלי תכנון מוקדם. 
היין הוא בלנד של  50% ענבי מרלו, 20% ענבי סירה, 15% ענבי פטיט ורדו ו-15% ענבי פטיט סירה. יין בעל מרקם חלק ורך, צבע אדום ארגמני מושך, מאופיין בססגוניות פירותית רעננה, עמוק ומלא רבדים. חינני ובעל הרמוניה נהדרת בין מרכיביו. יין אדום קל וקייצי. 14% אלכוהול. מחיר 80 ₪. 

 

צילום: יחצ


קברנה סובניון 2017, יקב אבידן
היקב שוכן בקיבוץ אייל במבנה תעשייתי מעין פריקסט והוקם בשנת 2004 במרחב נעים ופסטורלי. לפני כמה שנים כתבתי על היקב, זה היה מעט אחרי פטירתה של צינה אבידן מייסדת היקב. אז, היקב עוד לא היה עם כשרות וציבור רב לא יכול היה לטעום את היין. העניין היה שצינה כל כך אהבה את היין שלא יכלה להתנתק ממנו ולקבל את הנחיות הכשרות שאשה אינה יכולה להיות מעורבת ולגעת בחביות, ובכך ויתרה על הכשרות לטובת אהבתה ליין. אם בפיתוח עסקינן הרי שזו הזדמנות מצוינת לתת במה ליין שהתפתח והוסיף לעצמו קהל יעד רחב. היין עשוי בסגנון ישראלי, עולם חדש עם כובד ונוכחות מרשימים. 100% קב"ס שמגיע מאזור הרי ירושלים, והתיישן 12 חודשים בחביות אלון. באף ריחות פרי שחור ואדום, סיומת ארוכה וארומה מתובלנת. יין מוצלח ונעים מאוד לארוחת בשר שומני. מחיר כ-90 ₪ 

צילום: יחצ

מרלו ירדן 2016, יקב רמת הגולן 
מציג ניחוחות וטעמים של פירות שחורים ואדומים בשלים, יחד עם רמזים למרווה טרייה, קליפת פרי הדר , תבלינים ופרחים. זהו מרלו אלגנטי המציג גוף מלא וסיומת ארוכה. היין מעולה ללגימה, אך בהחלט יכול להיות כוכב גדול אם יתיישן לעוד כמה שנים. מחיר כ-90 ₪ 

צילום: יחצ

 

קברנה סובניון רזרב NAPA VALLEY 2016, הרצוג 100% קברנה סוביניון מעמק נאפה במדינת קליפורניה ארה"ב. עבר  20 חודשי התיישנות בחביות אמריקאיות חדשות קטנות. צבע אדום עמוק. באף ריחות וניל, זיפים ומעט קפה. יין עוצמתי מלא כוח כיאה ליינות המגיעים מאזור זה,  אוהבי היינות בעלי טעם עז ישתגעו עליו. מחיר 180 ₪ 

 

צילום: יחצ

 

תל קאסר לבן  2017, יקב נטופה 
עשוי 100% ענבי רוסאן. התבגר 10 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. מומלץ לשתייה עד 10 שנים מהבציר. צבע לבן זהוב בהיר ובוהק. ארומה מודגשת של אגסים ומשמש מיובש, מלווה בתבלון עדין שמקורו בחבית העץ. פשוט יין מצוין, נעים ללגימה ובעל טעמים מורכבים. מחיר 130 ₪ 


מגידו ספיישל רזרב 2017, יקב יזרעאל 
מגידו העתיקה על שמה נקרא היין נמצאת בדרום עמק יזרעאל ומקפלת בתוכה היסטוריה בת אלפי שנים , מארמון שלמה ועד חזון אחרית הימים. יקב יזרעאל מייסודו של ג'יקוב נר דוד ובניהולו של יהודה נהר עושה חיל בארץ ובחו"ל ומביא יינות עם חשיבה מחוץ לקופסא, במוצר, במיתוג ובגישה ליין ישראלי מקורי. היין הוא ממסך של שיראז וקברנה סוביניון שהתיישנו יחד בחביות עץ אלון כ-22 חודשים. באף ריחות קפה ושזיף שחור, יין מורכב ובעל גוף מלא, ארומטי, בעל עוצמה ועם סיומת ארוכה. מחיר כ-100 ₪ 

צילום: יחצ

MOUNTAIN HIGHTS מרלו 2016, יקב טורא 

יין אדום יבש. הענבים נבצרו מהחלקות הוותיקות ביותר של היקב. התיישן במשך כ-22 חודשים בחביות עץ צרפתיות, רובן חדשות. מאופיין ברמת חומציות גבוהה במיוחד, מה שמאפשר ליין להמשיך להתיישן לאורך שנים. בעל צבע אדום אטום, באף ריחות תבלינים, פירות יער ושוקולד.  היין כבד בסגנון "העולם הישן", ומתאים לארוחות בשריות כבדות. מחיר 129 ₪ 

 

צילום: יחצ

מחול הכרמים 2017, יקב גבעות 

ממסך בורדולזי שהותקן מקברנה סוביניון, ממרלו פטי ורדו ומקברנה פרנק מגבעות השומרון. הצבע שלו שחור ומרוכז, שפע פרי בשל (דובדבן ופטל) לצד פלפל ירוק ועור. בלגימה הוא מפתיע ברעננותו ובטעמי התבלינים - מנטה וטימין והמרקם שלו לעיס ובשרני. מרשים בכל קנה מידה. 99 ₪ 
 

מרלו 2017 , יקב פסגות 
בכניסה ליקב פסגות, השוכן ביישוב פסגות שבמועצה האזורית מטה בנימין, ממתין מרכז מבקרים מפואר, שנועד לחשוף לאורחי היקב מעט מההיסטוריה הקדומה של המקום. המרכז מציע גם סיורים ותצפית מהנוף היפהפה הנשקף מהיקב. זהו פיתוח חדשני של היזמין להקים מרכז מבקרים משמעותי ביקב ביו"ש, ההשקעה הוכיחה את עצמה בענק וכיום המקום מהווה אבן שואבת למבקרים מכל הארץ.  בטעימה, היין עשיר ומתאפיין במבנה מהודק ועמוד שדרה חומצי תומך. ליין ארומות וטעמים של פירות יער אדומים, שזיף אדום, דובדבן אדום ושחור ונגיעות ירקרקות. יין אלגנטי עם ביטוי ישראלי איכותי וייחודי לזן זה אשר יתלווה היטב לארוחות בשריות. מחיר כ-100 ₪ 

צילום: יחצ

גוורצטרמינר ירדן 2017, יקב רמת הגולן 

ירדן גוורצטרמינר מציג ניחוחות מהנים של אננס, ליצ'י, פסיפלורה ואגס, לצד מאפיינים של גרידת לימון, פרחים ותבלין. היין ניחן במתיקות מרומזת, גוף בינוני ואופי זני מהנה. למרות שירדן גוורצטרמינר מוכן לשתייה כעת, היין  ימשיך להשתפר ולהתפתח במהלך 18 חודשים מהבציר וצפוי לשמור על איכותו עד כשלוש שנים ממועד הבציר. מחיר כ-70 ₪. 

צילום: יחצ

 

לטורי יין נוספים