משחקים בטעמים: מוצרי הבריאות החדשים

בעידן שבו גוברת המודעות לאכילה בריאה עם פחות חומרים משמרים וצבעים מלאכותיים, רשתות המזון שוברות את הראש על פיתוח מוצרים חדשים המתאימים לקהל הצרכנים ולשמירה על הבריאות, אספנו לכם כמה מוצרים חדשים ובריאים במיוחד!

חדשות כיפה נעמי גוטקינד-גולן 02/09/19 12:16 ב באלול התשעט

משחקים בטעמים: מוצרי הבריאות החדשים
צילום: shutterstock

איך גורמים לנו להתעניין מחדש במוצרים מוכרים שלעתים החך קצת התעייף מטעמם הקבוע? חברות המזון שוברות את הראש באופן קבוע בשאלה הזו. הבעיה שלהן החריפה במיוחד בעידן שבו גוברת המודעות של הצרכנים לחשיבות אכילה בריאה עם פחות חומרים משמרים וצבעים מלאכותיים שעד לפני שנים אחדות היו חלק בלתי נפרד מהתעשייה הזו. היום הן חייבות למצוא פתרונות אחרים לתהליכי הייצור שלהן. כמה חידושים שראיתי על מדפי המרכולים בשבועות האחרונים, לימדו אותי על הפתרונות האלה, כמו תוספת של זיתים קצוצים לרוטב עגבניות, תוספת של יוד למלח, הפחתת כמות סוכר לבן בשוקולד, הרחבת היצע הפירות הקפואים האורגניים. מצד שני, יש חברות שהחליטו דווקא ללכת נגד הזרם ולהכפיל למשל את כמות השוקולד, במחשבה על צרכנים מהסוג שאומר שאם כבר – אז כבר – שיהיה ממש מתוק או כאלה שאומרים לעצמם: "ממחר  דיאטה".

צילום: ללא

מותג הפסטה האיטלקית ברילה הוא זה שהשיק את רוטב העגבניות שלו להכנת פיצה, טוסטים ופסטות בבית, עם פיסות זיתים. התוצאה משדרגת את המוצר המוכר ומצדיקה את ההשקה המחודשת. כ-11 עד כ-13 שקלים ל-400 גרם. הגידול במספר הצמחונים והטבעונים מסביר חידוש נוסף של ברילה - רוטב פסטו טבעוני שמתאים גם לבישול וגם למריחה ומכיל כמות נדיבה של בזיליקום. כ-13 עד כ-15 שקלים ל-195 גרם.

צילום: ברילה

טבעונים וגם מי שאינם מחמירים בתחום אבל משתדלים למעט בצריכת ביצים, הם קהל היעד של ממרחי המיונז החדשים של חברת וגה, המשווקת רק מוצרים טבעוניים. המיונז החדש, בארבעה טעמים: קלאסי, מופחת שומן, עם פלפל צ'יפוטלה (פיקנטי מעושן) ועם פסטו הוא כאמור נטול ביצים בין מרכיביו ומיועד למריחה בכריכים ולסלטים. ממרחי המיונז הטבעוניים דומים להפליא בטעמם למיונז על בסיס ביצים, ומיועדים למריחה.

צילום: הדס ניצן

 הטרנד הבריאותי העצים את הפופולריות של חברות כמו MANA הדוגלות במה שנקרא "תווית נקיה" (- Clean labe)  עם דגש על רכיבים שבעבר כמעט ולא כיכבו במוצרי המזון התעשייתיים. זה מתבטא בפריכיות הדקות במותג PRO+ העשויות מחיטה מלאה עם תוספות כמו עדשים שחורות, חומוס, כוסמין או שיפון. בהשקה שלהן הודגש שכל הרכיבים טבעיים, ללא עמילנים, ללא קמחים רגילים, ללא סוכרים ומתחלבים. הן עולות כ-10 שקלים לאריזה של 100 גרם.

צילום: מאנה

יוד הוא מינרל טבעי חשוב שגוף האדם אינו מייצר בעצמו ורוב הנשים והילדים חסרים אותו, למרות חשיבותו לבריאות. ארגון הבריאות העולמי המליץ לצרוך יוד באמצעות אצות ים, דגים וגם מלח ים מועשר. מי שהרימה את הכפפה היא חברת מלח הארץ שבאחרונה החלה לשווק מלח ים עם יוד בצנצנות של קילוגרם (כ-9 שקלים באתר האונליין של רשת רמי לוי), כתחליף למלח הטבעי. למה בעצם יוד? כי התגלה שהוא חיוני להתפתחות המוח ולתפקודה התקין של בלוטת התריס האחראית על חילוף החומרים. בישראל נמצא חסר של יוד בקרב שני שליש מדגימות ילדים שנבדקו וב- 9 מתוך 10 מדגימות נשים הרות, זאת על פי סקר ארצי שבוצע בישראל ב-2016 בהשתתפות משרד הבריאות. דיאטן המחקר ד"ר יניב עובדיה מהמרכז האוניברסיטאי ברזילי באשקלון אומר ששיפור משק היוד בגוף עשוי לסייע גם בהתמודדות עם השמנה ועודף משקל ועם שומנים בדם. ניתן להשיג מלח ים מועשר ביוד גם במלחיה של 250 גרם בכ-6 שקלים.

צילום: סיון פרג

ואסיים בנציג של המגמה ההפוכה, במותג לואקר שהשיק באחרונה את הוופלים המוכרים שלו עם כמות כפולה של שוקולד בסדרה חדשה הנקראת "דאבל שוקולד" הכוללת שני מוצרים: לואקר קואדרטיני ולואקר קלאסיק. הוופל הוא בטעם קקאו מבחוץ ועם קרם שוקולד בפנים. אבל גם הם כמו כל מוצרי החברה הזו נטולים צבעי מאכל, ללא חומרים משמרים וללאשומן טראנס. כ-12 עד כ-14 שלים ל-259 גרם. 

צילום: לואקר

וגם חברת טעמי המשיקה לראשונה סדרת עוגיות שוקולד צ'יפס מדגישה שהן ללא צבעי מאכל, חומרים משמרים או תוספות מלאכותיות, ויש בהן רק חמאה ושוקולד. כ-10 עד כ-11 שקלים.