והשבת: מכינים עוגת אוהל במילוי קצפת וביסקוויטים

חוץ מטעמי המקרא, לכל פרשה יש את הטעמים שלה גם באוכל. חנה פנט - בעלת הבלוג "לאכול, לשנות, ליהנות" מביאה לכם את המתכונים שיביאו את פרשת השבוע עד לצלחת

חדשות כיפה חנה פנט 11/07/19 10:26 ח בתמוז התשעט

והשבת: מכינים עוגת אוהל במילוי קצפת וביסקוויטים
טעם הפרשה, צילום: סטודיו כיפה

פרשת השבוע -בלק, זו פרשת הבר מצווה של בני הבכור. בלק- מלך מואב שחושש מבני ישראל ,לאחר שראה את השגיהם במלחמה נגד האמורי, פונה אל בלעם ומבקש ממנו לקלל את בני ישראל.
אך כל נסיונותיו לעשות כן לא מצליחים, הוא חוזר ומברך אותם:

"וַיִּשָּׂ֨א בִלְעָ֜ם אֶת-עֵינָ֗יו וַיַּרְא֙ אֶת-יִשְׂרָאֵ֔ל שֹׁכֵ֖ן לִשְׁבָטָ֑יו וַתְּהִ֥י עָלָ֖יו ר֥וּחַ אֱלֹהִֽים: {ג} וַיִּשָּׂ֥א מְשָׁל֖וֹ וַיֹּאמַ֑ר נְאֻ֤ם בִּלְעָם֙ בְּנ֣וֹ בְעֹ֔ר וּנְאֻ֥ם הַגֶּ֖בֶר שְׁתֻ֥ם הָעָֽיִן: {ד} נְאֻ֕ם שֹׁמֵ֖עַ אִמְרֵי-אֵ֑ל אֲשֶׁ֨ר מַֽחֲזֵ֤ה שַׁדַּי֙ יֶֽחֱזֶ֔ה נֹפֵ֖ל וּגְל֥וּי עֵינָֽיִם: {ה} מַה-טֹּ֥בוּ אֹֽהָלֶ֖יךָ יַֽעֲקֹ֑ב מִשְׁכְּנֹתֶ֖יךָ יִשְׂרָאֵֽל: {ו} כִּנְחָלִ֣ים נִטָּ֔יוּ כְּגַנֹּ֖ת עֲלֵ֣י נָהָ֑ר כַּֽאֲהָלִים֙ נָטַ֣ע יְהֹוָ֔ה כַּֽאֲרָזִ֖ים עֲלֵי-מָֽיִם"

מה היה מיוחד כל כך במשכנות בני ישראל?  רש"י מציע פרשנות אחת לפסוק זה, והיא שפתחי אוהליהם של בני ישראל במדבר סודרו באופן כזה שהם לא היו אחד מול השני.  באופן זה לא יכלו האנשים לראות מה נעשה באוהלי שכניהם, ופרטיותם נשמרה. למעשה, זהו אחד ההסברים לדברי השבח המפורסמים שאמר בלעם ליהודים, "מה טובו אוהליך יעקב". הנביא הגוי שיבח את כישרונם של היהודים בתכנון ערים, שכן הם הקפידו לשמור על צניעותם ועל פרטיות המרחב האישי שבה חיה משפחתם


לשבת אכין קינוח  -עוגת אוהל במילוי קצפת ובסקוויטים.


רכיבים:

בסקויטים פתי בר
1 כוס חלב או 1 כוס מים מעורב בכפית קפה לפרווה 
1/4 כוס ברנדי

 

לקרם:

2 שמנת מתוקה או צמחית לפרווה
 1 אינסטנט פודינג וניל
1/2  כוס חלב (מים לפרווה)

 

לציפוי:

 200 גר' שוקולד מריר
1  כוס שמנת מתוקה או צמחית
1  כף גדושה ממרח שוקולד

 

אופן ההכנה:

יוצקים לקערת המיקסר את השמנת המתוקה, החלב והפודינג  ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. 

מניחים רדיד אלומיניום על מגש מאורך.

יוצקים את החלב והברנדי לקערה, טובלים את ביסקוויטים ומניחים שלושה ביסקוויטים צמודים
ב - 3-5 שורות

מניחים על שכבת הביסקוויטים שליש מכמות הקרם ומורחים לשכבה עבה ואחידה של כס״מ.

מסדרים מעל עוד  ביסקוויטים טבולים בחלב ומכסים ב1/3 נוסף מהקרם

כעת מניחים את השכבה השלישית והאחרונה של הביסקוויטים והקרם.

צילום: חנה פנט

 

מרימים בעדינות את שני צידי רדיד האלומיניום מהצד הקרוב אליכם וממשיכים לקצה השני, חוזרים על הפעולה עד ששני הצדדים נפגשים ומהדקים אותם כלפי מעלה ליצירת משולש. 

מעבירים למקרר או למקפיא להתייצבות.

צילום: חנה פנט


הכנת רוטב השוקולד:

 ממיסים את השוקולד בשמנת, מערבבים עד לקבלת נוזל חלק. מניחים לרוטב השוקולד להתקרר לטמפרטורת החדר לפני שיוצקים על העוגה.
יוצקים את רוטב השוקולד על העוגה בצורה שווה כך שיצפה את כל העוגה, ומחזירים למקרר.
את העוגה ניתן להגיש חצי קפואה.

צילום: חנה פנט

 

 

לטורים קודמים

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן