והשבת: מכינים פחזניות מיוחדות!

חוץ מטעמי המקרא, לכל פרשה יש את הטעמים שלה גם באוכל. חנה פנט - בעלת הבלוג "לאכול, לשנות, ליהנות" מביאה לכם את המתכונים שיביאו את פרשת השבוע עד לצלחת

חדשות כיפה חנה פנט 13/06/19 11:30 י בסיון התשעט

והשבת: מכינים פחזניות מיוחדות!
טעם הפרשה, צילום: סטודיו כיפה


השבת נקרא בפרשת השבוע בהעלותך, על בני ישראל שעדיין במדבר בדרכם לארץ כנען, וכעת מתלוננים על חוסר הגיוון במזון שהם מקבלים. "וְהָאסַפְסֻף אֲשֶׁר בְּקִרְבּוֹ, הִתְאַוּוּ תַּאֲוָה; וַיָּשֻׁבוּ וַיִּבְכּוּ, גַּם בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, וַיֹּאמְרוּ, מִי יַאֲכִלֵנוּ בָּשָׂר. זָכַרְנוּ, אֶת-הַדָּגָה, אֲשֶׁר-נֹאכַל בְּמִצְרַיִם, חִנָּם; אֵת הַקִּשֻּׁאִים, וְאֵת הָאֲבַטִּחִים, וְאֶת-הֶחָצִיר וְאֶת-הַבְּצָלִים, וְאֶת-הַשּׁוּמִים.  וְעַתָּה נַפְשֵׁנוּ יְבֵשָׁה, אֵין כֹּל--בִּלְתִּי, אֶל-הַמָּן עֵינֵינוּ.

וְרוּחַ נָסַע מֵאֵת יְהוָה, וַיָּגָז שַׂלְוִים מִן-הַיָּם, וַיִּטֹּשׁ עַל-הַמַּחֲנֶה כְּדֶרֶךְ יוֹם כֹּה וּכְדֶרֶךְ יוֹם כֹּה, סְבִיבוֹת הַמַּחֲנֶה--וּכְאַמָּתַיִם, עַל-פְּנֵי הָאָרֶץ. וַיָּקָם הָעָם כָּל-הַיּוֹם הַהוּא וְכָל-הַלַּיְלָה וְכֹל יוֹם הַמָּחֳרָת, וַיַּאַסְפוּ אֶת-הַשְּׂלָו-הַמַּמְעִיט, אָסַף עֲשָׂרָה חֳמָרִים; וַיִּשְׁטְחוּ לָהֶם שָׁטוֹחַ, סְבִיבוֹת הַמַּחֲנֶה".

לכבוד שבת נכין פחזניות בצורת ציפורים, או יותר נכון ברבורים.

פחזניות

פחזניותצילום: חנה פנט

 

לשים בסיר:

1 כוס מים/חלב + 100 גרם מרגרינה/חמאה
 
רבע כפית מלח 

כפית סוכר
 
לחמם עד שהחמאה נמסה 

להוסיף כוס ורבע קמח בבת אחת להנמיך האש לערבב

עד שגוש הבצק נפרד מהדפנות 

 להוריד מהאש לקרר לחום פושר 

 להוסיף 3-4 ביצים בהדרגה.

איך מחליטים כמה ביצים? באמצעות מבחן האצבע:

 לוקחים גוש בצק על האגודל ובעזרת האצבע המורה מנסים למתוח את הגוש
 
הבצק מוכן כשהוא מסוגל להימתח למעין חוט.
 
-למלא שקיק הזלפה לזלף 

12 פחזניות בינוניות ועוד 12 צורות כעין האות S.
 
להעביר לתנור בחום 170 מעלות ל-40 דקות
 
ב- 6 הדקות האחרונות לפתוח מעט את התנור כדי שהפחזניות יתייבשו.
 

 
מילוי:
 
2 שמנת מתוקה לקצפת
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב
 
להקציף לקצפת יציבה.

צילום: חנה פנט

צילום: חנה פנט


 
הרכבה:
 
מורידים "כיפה" מכל פחזנית
חוצים את הכיפה לאורכה -אלה הכנפיים
מזלפים קצפת לתוך הפחזנית
מכסים ב- 2 החצאים
תוקעים את החלק הנוסף בקדמת הפחזנית
כפי שרואים בתמונה.
 
אפשר לפדר את הפחזניות באבקת סוכר
או למרוח מעט מהקרם בצידי הכנפיים ולפזר סוכריות קטנות לבנות.
את המקור טבלתי בקרם וזריתי סוכר צבוע באדום..
 

לטורים קודמים