סגור

והשבת: מכינים עוגת גבינה עם פירורים

חוץ מטעמי המקרא, לכל פרשה יש את הטעמים שלה גם באוכל. חנה פנט - בעלת הבלוג "לאכול, לשנות, ליהנות" מביאה לכם את המתכונים שיביאו את פרשת השבוע עד לצלחת

חנה פנט
כה באייר התשעט
,
30 במאי, 2019 16:02
טעם הפרשה

טעם הפרשהצילום: סטודיו כיפה

השבוע אנחנו מתחילים חומש חדש – במדבר, ובפרשה: "וַיְדַבֵּר יְהוָה אֶל-מֹשֶׁה בְּמִדְבַּר סִינַי, בְּאֹהֶל מוֹעֵד:  בְּאֶחָד לַחֹדֶשׁ הַשֵּׁנִי בַּשָּׁנָה הַשֵּׁנִית, לְצֵאתָם מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם--לֵאמֹר". בני ישראל עדיין במדבר מתקרבים לכניסה לארץ. לקראת המסע האחרון שיביא אותם לארץ כנען, ה' מצווה על משה לספור אותם.

כמובן שמשה לבדו אינו יכול לספור את כל עם ישראל, (הוא כבר בן למעלה מ-80 באותה תקופה), ולשם כך הוא נעזר בנשיאים של כל אחד מ- 12 שבטי ישראל. הם בודקים את גודלו של כל שבט (נחשו מי השבט הכי גדול?)

אך אם תשימו לב, תראו כי נספרים רק גברים מעל גיל 20. נשים, ילדים וזקנים אינם נכללים במפקד. (מדוע? התשובה בפרק א' פסוק ג'). תוצאות המפקד: נספרו 603,550 גברים מעל גיל 20 בעם ישראל.
בתחילה הוקדשו הבכורות בכל משפחה לעבודה במשכן, אך כאן משתנה ההוראה והלווים מקבלים את התפקיד הרם.

הלווים לא נספרו בכלל בני ישראל, הם נספרו בנפרד והוקדשו לעבודת ה' במשכן כל משפחה ידעה את תפקידה. בהמשך מקבלים הוראות כיצד המחנה הרב יחנה וכיצד ינוע בדרכו. התנועה במדבר תיעשה בצורה קבועה, על פי הסדר הבא: שבט לוי יושב לו במרכז המחנה, ושאר השבטים המחולקים ל 4 קבוצות מקיפים אותו מארבעת רוחות שמים: במזרח – יהודה, יששכר וזבולון, בדרום- ראובן, שמעון וגד, במערב – אפרים, בנימין ומנשה, בצפון – דן, אשר ונפתלי.

בחרתי להכין לכבוד שבת עוגת גבינה עם פירורים, (יופי של מתכון לקראת חג השבועות הממשמש ובא). הפירורים מדמים את המדבר, והדגלים מראים איך נפרסו השבטים מסביב למשכן.

צילום: חנה פנט

 

רכיבים לבצק:

120 גרם סוכר
150 גרם חמאה
3 חלמונים 
300 גרם קמח
2-3 כפות מים
½ כפית אבקת אפיה


רכיבים למילוי:

3 חב' שמנת מתוקה
500 גר' גבינת שמנת
500 גר' גבינה 5% מסוננת מנוזלים
120 גר' סוכר
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
קליפת לימון מגוררת מרבע לימון

אופן ההכנה: 
 מערבבים את החומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד.
2/3  מהבצק משטחים על תבנית אפייה בגודל A4, ואת השאר משטחים בתבנית קטנה. 
אופים את שתי התבניות למשך כ- 20 דק’, בחום 180 מעלות או עד שהבצק זהוב. 
מוציאים ומקררים.
את הבצק שנאפה בתבנית הקטנה מפוררים לפירורים 
ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות אפיה בחום 180 מעלות
 
 מכינים את המילוי:
מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר,לקצפת יציבה
 ומערבבים עם שאר החומרים עד שמתקבלת מלית אוורירית. 
 
 שופכים את מלית הגבינה מעל הבצק האפוי בתבנית.
 את שארית הבצק האפוי מפוררים לפירורים , ומפזרים מעל העוגה. 
 מקררים את העוגה לפחות 24 שעות לפני ההגשה

ולסיום, דגלי השבטים לשימושכם. שבת שלום.

דגלים - שבטי ישראל

דגלים - שבטי ישראלצילום: חנה פנט

 

לטורים קודמים


 

עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

בחירות  צילום: Noam Revkin Fenton/Flash90

הגשת הרשימות לכנסת: זה לוח הזמנים

קרא עוד