מטיילים ואוכלים תרמיל ארזתם ? כך תכינו את הכריכים המושלמים לטיול שלכם

יוצאים לטיול עם כל המשפחה או החברים, מה אוכלים בדרך למסלול ובאמצע? אלתורים של פיתות ופסטרמה זה פאסה, קבלו מספר המלצות לכריכים מפנקים שגם יעניקו לכם בוסט של אנרגיה

נעמי גוטקינד-גולן 02/08/21 11:54 כד באב התשפא

כריך, צילום: מנחם אמיר
כריך, צילום: מנחם אמיר

אז החלטתם לאן נוסעים, צפון או דרום, מסלול אתגרי או נחל בנחת, כולם מאורגנים והאוטו עמוס אינסטרומנטים. אבל, כש/הבטן מקרקרת הדבר היחיד שמעניין הוא -  מה אוכלים? מיצינו את הפיתות המאולתרות עם הפסטרמה, את המטבוחה עם הטונה והפרוסות מאתמול, לפניכם מספר המלצות לפינוקים קולינרים קלילים שתוכלו לאכול במהלך המסלול, רק שלא יחוסלו לפני שתגיעו למסלול.

אחד הפתרונות הנוחים לארוחות במהלך טיול הוא כריכים. הכריכים יכולים להוות תחליף לארוחות חמות, קל יחסית להכין אותם, ואכילתם יכולה לסייע במניעת אכילה לא מסודרת או נשנוש של חטיפים לא בריאים במהלך המסלול. עוד לפני שאתם יוצאים מהבית, מומלץ לאכול ארוחת בוקר קלה כדי לשבור את הצום הארוך של הלילה.

את הכריכים למהלך היום רצוי מאוד להכין מבעוד מועד כדי לחסוך זמן יקר. כמו כן, חשוב כי הם יהיו מזינים ומשביעים.

אלו 10 כללי הזהב להכנת כריכים בריאים:

באגט עם חביתת תירס

החומרים:

1/2 באגט
2 ביצים בינוניות
1/4 כוס תירס – קפוא או מקופסה
4 כפות גבינת סימפוניה
גמבה קטנה חתוכה לקוביות או קלויה
פרוסות דקות של עגבנייה
שמן זית או חמאה

ההכנה: 
טורפים את הביצים עם קורט מלח ופלפל ומוסיפים תוך ערבוב תירס וכף גבינת סימפוניה, וגמבה.
יוצקים את התערובת למחבת משומנת ומטלטלים בעדינות מהידית כך שתיווצר שכבה אחידה של חביתה.
אחרי 3 דקות הופכים בזהירות וממשיכים לטגן על אש נמוכה 2 דקות נוספות.
חוצים חצי באגט לרוחב וממלאים את תוכו בחביתה ועליה פרוסות עגבנייה

באגט עם חביתת תירס

באגט עם חביתת תירס צילום: מנחם אמיר

כריך עם חביתת קישואים

חומרים ל-2 כריכים:
2 ביצים בינוניות
2 קישואים קטנים, מגורדים דק
כף שמיר קצוץ דק (לא חובה).
1/2 בצל קטן מגורד דק (לא חובה )
3-4 כפות אפונה, אפשר גם מהמקפיא
גבינת סימפוניה עם שמיר או שמן זית
4 פרוסות לחם או לחמנייה גדולה
פרוסות דקות של עגבנייה (אם הילדים לא אוהבים עגבנייה אז לא חובה)
2 עלי חסה
מלח ופלפל לפי הטעם

ההכנה:
מוסיפים את הקישואים המגורדים ואת הבצל למחבת עם שמן זית, ומבשלים תוך ערבוב במשך 6-7 דקות על אש קטנה, עד להזהבה. 
טורפים ביצים עם מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים לבלילה את תערובת הקישואים והבצל, שמיר ואפונה ומערבבים היטב.
יוצקים למחבת טפלון מחוממת עם שמן זית ומטגנים על אש בינונית 3 דקות. 
הופכים בזהירות ושוב על אש נמוכה 2 דקות נוספות. חוצים את החביתה לשתיים.
מורחים על פרוסת לחם שכבה נדיבה של גבינת סימפוניה ומסדרים מעל חצי חביתה. מתבלים ומסדרים מעל פרוסות עגבנייה ועלה חסה. סוגרים ועוטפים בנייר אפייה.

כריך מתוק עם טארט לימון

חומרים:
2 כפות חמאה
3 כפות ממרח בטעם לימון (איך מכינים תמצאו בהמשך)
3 כפות גבינה לבנה 25%
שתי עוגיות מפוררות היטב.
2 פרוסות לחם בריוש
 גרידת לימון (לא חובה)

ההכנה:
קולים את פרוסות הלחם מצד אחד בלבד עד להזהבה. מורחים על הצד הלא-קלוי שכבה נדיבה של גבינה ועליה שכבה של ממרח לימון. 
מפזרים מעל שברי עוגיות וגרידת לימון וסוגרים עם הפרוסה השנייה, כשחלקה הקלוי פונה החוצה.

קרם לימון:
1/4 כוס אבקת סוכר
50 גרם חמאה, חתוכה ל-3-4 קוביות. 
3 חלמונים
3 כפות קורנפלור
גרידה מלימון אחד
מיץ מ-3 לימונים

ההכנה:
מערבבים קורנפלור וסוכר ומוסיפים מים (כרבע כוס) – רק עד לקבלת בלילה אחידה במרקם קטיפתי. 
מוסיפים את מיץ הלימון וטורפים היטב עד לקבלת תערובת במרקם אחיד.
יוצקים 3/4 כוס מים לסיר קטן ומוסיפים את גרידת הלימון תוך ערבוב מעל אש 2-3 דקות. מוסיפים לסיר את תערובת מיץ הלימון והסוכר וטורפים ללא הפסקה עד שמתקבלת תערובת סמיכה וללא גושים. 
מכבים את האש ומוסיפים את החמאה כשהיא קרה מאוד, קובייה אחרי קובייה, תוך ערבוב קבוע, ולבסוף את החלמונים, אחד אחד ובהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה. 
מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים לכלי נקי ורצוי מעוקר. 
מקררים 4 שעות לפחות לפני שמורחים על כריך ואפשר גם לשמור במקפיא.

כריך קרואסון עם סלט ביצים, בצל ירוק וגבינה

חומרים ל-2 כריכים: 
2 קרואסונים טריים
2 ביצים קשות
3+1 כפות סימפוניה 25% או פיקנטו
קורט אבקת קארי הודי או כפית מחוקה ממרח קארי צהוב
2 כפות בצל ירוק, קצוץ דק מאד (לא חובה)
פרוסות רוחב דקות מחצי עגבנייה.

ההכנה:
קוצצים דק את הביצים הקלופות ומערבבים עם 3 כפות גבינת שמנת 25%, בצל ירוק קצוץ וקארי.
חוצים את הקרואסונים ומורחים בחלקם התחתון שכבה דקה של גבינת שמנת (כף מחוקה). 
מסדרים מעל כל חצי מרוח חצי מסלט הביצים. מעטרים בפרוסות עגבנייה ומכסים בחצי השני.

כריך קרואסון

כריך קרואסון צילום: מנחם אמיר

כריך טוסט גבינת סימפוניה ופרמזן

חומרים ל-2 כריכים:
4 פרוסות
כף ממרח פסטו (לא חובה)
4 כפות מחוקות גבינת סימפוניה 25%
2 כפות פתיתי פרמזן
חמאה 
חסה

ההכנה:
מורחים 2 מפרוסות הלחם בפסטו וגבינת שמנת. מעטרים בפתיתי פרמזן וסוגרים בפרוסה השנייה. 
מורחים את פרוסות הכריך בחלקם החיצוני בחמאה וקולים במחבת או בטוסטר במשך 2-3 דקות עד להזהבה. 
פותחים את הכריכים ומוסיפים בעודם חמים כמה פרוסות עגבנייה וחסה ומהדקים היטב. 

אצבעות עמק המיניונים

הצעה אחרת לגיוון כריכים יש לחברת תנובה. להכניס לקופסת האוכל של בית הספר אצבעות של גבינת עמק בתוך או אפילו ללא פרוסות לחם. מדובר במהדורה מיוחדת לילדים עם הדמויות הפופולריות של המיניונים. זה מדבר במיוחד לגילאי 4-8.

כריך שניצל אותיות

בבתי ספר המרשים לילדים לאכול גם כריך בשרי, ועבור פעוטי גן חובה וכיתות א' שצריך לרענן את ידע אותיות האלף-בית שלהם אחרי חופשת החג, אפשר להכין כריך עם שניצל בצורת אותיות, מוצר של המותג מאמא עוף. החברה מודיעה ש"האותיות" עשויות על טהרת חזה עוף ואין בהם חומרים משמרים, צבעי מאכל מלאכותיים או מונוסודיום גלוטמט. 

שניצל אותיות

שניצל אותיות צילום: יח"צ

מילון התיאבון 

מאחר שנושא האכילה של ילדים הוא מורכב וטעון ורבים מהם מתווכחים על תכולת הכריך או מגלים סרבנות לגבי ירקות ומרכיבי מזון שונים, כדאי לנסות את "מילון התיאבון", שפיתחה הדיאטנית הקלינית לילדים יעל חן רביע. היא מתייחסת בין היתר לתופעות של אכילת יתר ובעיות בזיהוי תחושות רעב ושובע בקרב גילאי גן חובה ובית הספר היסודי (5-10) וקיבלה את המלצת מכון אדלר. ניתן להשיג באינטרנט ב-49 שקלים.

מילון התיאבון

מילון התיאבון צילום: יח"צ

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר