מצרכים
- ליטר חלב
- 2 כפות יוגורט טבעי (Bio), ללא סוכר או טעמים
אופן ההכנה
מוזגים את החלב לסיר ומחממים אותו על אש בינונית עד שהוא מגיע לטמפרטורה של כ-85 מעלות (רגע לפני רתיחה, כשמתחילות להיווצר בועות קטנות בשוליים).
מורידים את הסיר מהאש ומניחים לחלב להתקרר לטמפרטורה של כ-43 מעלות. אם אין מדחום - החלב צריך להיות חמים למגע אך לא שורף (אם טובלים אצבע נקייה, אפשר להחזיק אותה בפנים במשך 10 שניות).
לוקחים בקערה קטנה את 2 כפות היוגורט המוכנות, מוסיפים אליהן כוס אחת מהחלב החמים ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים. מחזירים את התערובת הזו לתוך סיר החלב ומערבבים בעדינות.
זה השלב שבו החלב הופך ליוגורט. מוזגים את התערובת לצנצנות זכוכית נקיות (או משאירים בסיר מכוסה). כעת יש לשמור על החלב חמים (בסביבות 40 מעלות) למשך 6 עד 10 שעות. עוטפים את הצנצנות היטב במגבת עבה או שמיכה, ומניחים אותן בתוך תנור אפייה כבוי.
לאחר כ-8 שעות פתחו את הצנצנת ובדקו את המרקם. אם הנוזל התמצק והפך למרקם של יוגורט, התהליך הצליח. העבירו את הצנצנות למקרר למשך 4 שעות לפחות לפני האכילה. במקרר היוגורט ימשיך להסמיך ויקבל את המרקם הסופי שלו. אם אתם אוהבים יוגורט סמיך מאוד, כמעט במרקם של גבינה, רפדו מסננת בבד חיתול נקי (או גזה), שפכו לתוכה את היוגורט המוקשח והניחו לו להגיר נוזלים (מי גבינה) במשך שעה עד שעתיים בתוך המקרר.