אין בו טיפת בשר, אבל אף אחד לא ישכנע אותי שזה לא המבורגר אמיתי

מארגנים ערב המבורגרים וצ'יפס לכל החברים? אל תשכחו את החבר הצמחוני ותפנקו גם אותו עם המבורגר פטריות שלא נופל מהגרסה הבשרית. אל תתפלאו אם כולם יזללו דווקא אותו

חדשות כיפה חדשות כיפה 08/04/24 16:15 כט באדר ב'

אין בו טיפת בשר, אבל אף אחד לא ישכנע אותי שזה לא המבורגר אמיתי
המבורגר פטריות, צילום: Foodio,Shutterstock

מצרכים להמבורגר פטריות

כ-30 המבורגרים קטנים בקוטר של בערך 4-5 ס"מ

  • חצי ק"ג פטריות שמפיניון
  • חצי ק"ג פטריות פורטבלו
  • כוס קוביות קטנות של גזר
  • 2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס פרורי לחם טריים
  • כוס פרורי לחם יבשים
  • 3 כפות מיונז
  • חצי כוס שמן זית
  • פלפל שחור ומלח

הוראות הכנה להמבורגר פטריות

  1. מסדרים את הפטריות עם הראש כלפי מטה על תבנית מרודפת בנייר אפיה ומוזגים על הפטריות את שמן הזית. בוזקים פלפל שחור ומלח ואופים חצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  2. לאחר האפיה מניחים את הפטריות במסננת עם הראש כלפי מעלה (על מנת להגיר את שאריות הנוזלים).
  3. מטגנים במעט שמן זית את הגזר, הבצל והשום עד לריכוך הבצל.
  4. במעבד מזון טוחנים את הפטריות במספר פולסים לעיסה חלקה, כך שעדיין ירגישו את הפטריות.
  5. בקערה מערבבים היטב את כל שאר החומרים עם הפטריות ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
  6. מחממים מחבת עם מעט שמן זית, וכאשר השמן חם יוצרים קציצות ומטגנים כדקה וחצי עד שתי דקות מכל צד (במידה והתערובת רכה מדי, אפשר להוסיף מעט פרורי לחם, אבל לא יותר מדי).

המתכון באדיבות על השולחן